Webber: "Aş fi vrut să lupt de la egal la egal cu Vettel"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.11.2011
Mark Webber a admis că ar fi vrut să obţină victoria de la Interlagos printr-un duel direct cu Sebastian Vettel.

Mark Webber a obţinut duminică la Interlagos singura victorie din acest sezon, însă aceasta se datorează în primul rând defecţiunilor la cutia de viteze suferite de coechipierul său Sebastian Vettel, care a plecat din pole position.

Australianul a preluat conducerea cursei în turul 30 fără nicio emoţie, depăşindu-l pe Vettel în primul viraj după ce germanul a încetinit vizibil. În acest context, Webber a admis că ar fi vrut să aibă parte de un duel direct cu cel care a obţinut nu mai puţin de 11 victorii în acest an.

"M-am simţit bine tot weekendul. Vettel a făcut un tur grozav pentru pole şi ar fi fost frumos să lupt permanent cu Vettel, dar el a avut o problemă. Voi lua această victorie aşa cum a venit pentru că am avut suficient ghinion. Aşa decurg lucrurile în sporturile cu motor. Este o victorie importantă pentru mine şi pentru echipă", a declarat el.

Victoria îl determină pe Webber să privească cu şi mai multă încredere spre sezonul 2012, în care speră să evite greşelile comise în startul acestui an.

"Cred că voi avea un sezon mai bun decât în acest an.

Am început slab din diverse motive, dar ne vom uita la toate aspectele pentru a începe la cel mai înalt nivel. Când stacheta este la cel mai înalt nivel trebuie să ne uităm la Vettel, dar şi la Jenson Button şi Fernando Alonso. Această cursă este un tonic bun pentru mine. Este bine să încheiem povestea cu RB7 în acest mod. În iarna vreau să învăţ cum să fac surf, să-mi încarc bateriile şi să revin mai puternic", a mai precizat el.

Via | FIA

Comentarii (5)

  • Pomana
    O sa ia aceasta victorie asa cum a venit, dar nu numai aceasta victorie ci si locul 2 la finalul sezonului. Cu ceva vreme in urma se bateau toti cu pumnii in piept ca ordine de echipa vezi numai la Ferrari. Dansii ce au facut ieri ?
    7 4
  • scuze !
    locul 3 pt Webber
    3 3
  • webber
    .....m-am lamurit si de webber......
    3 3
  • ......
    ....sau mai bine zis,curaj gaina ca te tai.....
    1 0
  • mobius
    mare la stat dar mic la sfat
    Webber este un pilot foarte bun, a dovedit-o si l-am crezut intotdeauna capabil sa lupte de la egal la egal cu Vettel. Am spus-o de mult ca in momentul in care Vettel va deveni CM Webber va avea sprijinul echipei ( in sensul ca nu va mai fi obstructionat), insa acest "sprijin" a venit abea in ultima cursa, din cauza orgoliului nemasurat al lui Vettel. Dupa parerea mea, Vettel putea fi depasit in mod natural de Webber care ar fi facut-o si in alte curse daca l-ar fi lasat echipa, dar ca si Massa a procedat intr-un mod ostentativ, dovedind ca la capitolul caracter amandoi sunt la fel de mici. Vettel este atat de orgolios incat nu ar fi suportat ca propriul coechipier sa-l depaseasca, (a simulat o defectiune la cutie), pe de o parte, iar pe de alta a vrut sa se vada clar ca la echipa se face doar ce vrea el.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru