Webber critică reprogramarea cursei din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.06.2011
Mark Webber a lansat un atac dur la adresa FIA după ce Consiliul Mondial a decis reprogramarea etapei din Bahrain în 30 octombrie.

Decizia Consiliului Mondial al FIA de a reprograma Marele Premiu al statului Bahrain în 30 octombrie a trezit nemulţumirea lui Mark Webber.

Pilotul echipei Red Bull şi-a reiterat afirmaţiile din spatamana precedentă şi susţine că forul mondial transmite un mesaj total greşit prin decizia pe care a luat-o vineri.

"Opinia mea este neschimbată de când am fost întrebat prima oară la finalul lui februarie. Chiar dacă decizia a fost luată, aş fi foarte surprins că Marele Premiu al statului Bahrain să aibă loc în acest an. În opinia mea, sportul ar fi trebuit o ia o poziţie mult mai fermă la începutul anului decât să încerce constant să amâne decizia în speranţa de a reprograma cursa în 2011. Este evident că părţile implicate au încercat să ajungă la o decizie, dar din păcate simt că nu a fost luată o decizie corectă. Vă place sau nu, F1 şi sportul în general nu sunt deasupra responsabilităţii sociale. Sper că până la urma Bahrain să revină în F1, dar acum nu reste momentul potrivit", a precizat australianul pe site-ul său oficial.

În lumina acestor acuzaţii, Webber admite că nu se va simţi deloc confortabil să concureze în Bahrain la finalul lunii octombrie.

"Ca şi competitor nu mă simt deloc confortabil să merg acolo pentru a concura într-un eveniment care, în ciuda tuturor asigurărilor, va provoca în mod inevitabil mai multă tensiune pentru oamenii din ţară.

Nu înţeleg de ce sportul doreşte să se plaseze într-o poziţie prin care să fie catalizator la acest lucru", a mai precizat el.

Via | Mark Webber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru