Webber critică uşurinţa cu care se fac depăşiri în Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 23.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a tras un nou semnal de alarmă cu privire la spectacolul artificial din Formula 1 creat prin intermediul sistemului DRS şi a degradării majore a pneurilor.

Trebuie să găsim un echilibru mai bun pentru fani şi piloţi, pentru ca în acest moment cred că am mers prea departe.

Mark Webber
Pilot Red Bull
Mark Webber este nemulţumit de direcţia în care se îndreaptă Formula 1 din punct de vedere al spectacolului sportiv prin prisma schimbărilor aduse de noile pneuri Pirelli, care îi obliga pe piloţi să nu mai forţeze nici măcar atunci când lupta pentru o poziţie mai bună în cursă.

Pilotul echipei Red Bull Racing consideră că Formula 1 trebuie să-şi schimbe priorităţile şi susţine că lucrurile au mers prea departe din dorinţa de a crea depăşiri cu orice preţ.

"Dacă întrebi orice pilot de Formula 1, îţi va spune că este frustrant să stai în spatele unui monopost pe întreaga durată a unei curse. Am trăit asta, mulţi piloţi au trăit asta şi nu este prea distractiv. Dar amintiţi-vă şi de cursa mea de la Shanghia din 2011: îi atac pe băieţi precum Fernando Alonso şi Lewis Hamilton şi îi depăşesc cu 2.5 secunde pe tur pentru că am salvat pneurile în calificări.

Nici asta nu este bine", a declarat australianul la Monaco.

Webber a făcut referire şi la câteva dintre depăşirile efectuate în Marele Premiu al Spaniei, care a fost semnificativ mai spectaculos decât procesiunile din ultimii ani.

"Pentru mine nu este corect ca Lewis Hamilton să fie depăşit cu un tur în turul cinci sau şase. S-a mers prea departe. Barcelona este un circuit dificil, dar este un circuit de curse şi vorbim despre monoposturi de Formula 1. Depăşirea lui Alonso asupra lui Raikkonen pentru poziţia de lider în Spania nu a fost un eveniment prea mare, la fel cum nu a fost nici duelul de la Shanghai dintre Vettel şi Alonso. Trebuie să găsim un echilibru mai bun pentru fani şi piloţi, pentru ca în acest moment cred că am mers prea departe", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • RED PIGS
    Stai ba in banca ta, cand voi faceatiu depasiri nu era nimic de criticat. Acum ba pneurile, ba DRS. NU stiti sa pierdeti. Vorba aia: orice inceput are un sfarsit.
    9 12
  • Se depaseste mult prea usor cu ajutorul DRS asta este clar. Anii trecuti mai puteau sa se apere prin utilizarea kers. Anul asta insa nu mai ajuta la nimic kers. Pur si simplu diferenta e mult prea mare.
    Depasirile despre care spune Mark (Alonso vs Kimi si Alonso vs Seb) nu au absolut nici o relevanta. Ambele depasiri au fost cauzate din diferenta de strategie. Nu vad nimic deosebit in asta.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru