Webber dezvăluie secretul succesului în calificări

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 28.08.2010
Mark Webber crede că stabilirea unui timp foarte bun la prima ieşire pe pistă în Q3 a fost esenţială pentru obţinerea pole positionului la Spa.

Mark Webber va pleca din pole position în Marele Premiu al Belgiei, după ce a fost cronometrat cu 1:45.778. În condiţiile în care ploaia ameninţa să-şi facă apariţia în finalul celor 10 minute, pilotul echipei Red Bull a adoptat o strategie prin care a vizat obţinerea unui timp cât mai bun la prima ieşire pe traseu.

Acesta a fost în cele din urmă suficient de bun pentru un pole position, chiar dacă Lewis Hamilton s-a apropiat la numai 0.085 secunde în ultimele secvenţe ale calificărilor.

"Ştiam că primul tur urma să fie destul de important, pentru că vremea este imprevizbilă. Vremea a fost unică, chiar şi pentru Spa. Am fost mulţumit de primul tur, dar niciodată nu ştii dacă este suficient sau nu în această companie. Este drăguţ să fii în pole la jumătatea sesiunii înainte de a doua ieşire de la boxe, dar vremea a făcut dificilă încercarea de a îmbunătăţi timpul", a declarat australianul la conferinţa de presă.

Deşi are prima şansă la victorie ca urmare a faptului că pleacă de pe prima poziţie a grilei de start, pilotul echipei Red Bull este conştient că vremea poate schimba radical situaţia.

"Este practic imposibil să prezicem vremea.

Aversele apar fără să aibă consistentă. Aşa cum ştim, este un circuit special, pliat într-o pădure", a mai precizat el.

Via | FIA

Comentarii (2)

  • Cred ca toti pilotii trebuiau sa se gandeasca la aceasta tactica... Si era chiar ceea ce ma asteptam sa vad, in primele 2-3 tururi timpi fenomenali... Dar se pare ca unii proceseaza mai greu informatiile...
    Frumoasa tactica! Experienta...
    2 0
  • tactica
    Cel mai greu a procesat Alonso...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru