Webber: "F1 nu mai este un sport pentru barbati"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 09.03.2010
Mark Webber crede ca monoposturile moderne de F1 sunt mult mai usor de pilotat decat in trecut, motiv pentru care oricine poate obtine rezultate bune in Marele Circ.

La cateva zile dupa ce a lansat un atac dur la adresa noilor echipe din Formula 1, Mark Webber isi justifica afirmatiile si prin prisma modului in care s-au schimbat monoposturile in ultimii ani. Experimentatul pilot australian considera ca in prezent monoposturile de Formula 1 sunt foarte usor de pilotat, acesta fiind si motivul pentru care tinerii pot ajunge sa concureze la cel mai inalt nivel intr-un timp foarte scurt.

"Masinile sunt mai usor de pilotat. Nu te mai uti la tipii astia sa spui ca sunt barbati adevarati. Fara nicio indoiala sunt talentati, dar au mai putine lucruri in comun. Acum sunt multe lucruri care fac ca monoposturile sa fie mai usor de pilotat. De aceea toti acesti tineri se pot descurca".

"Eu am venit in sport prin toate categoriile si asta a fost benefic pentru mine. Dar acum nu mai are sens. Ei vin pur si simplu si fac o treaba buna sau nu. Indiferent ca vorbim de Lewis Hamilton si sau Sebastian Vettel, ei pot veni sa faca o treaba buna", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing citat de publicatia Daily Telegraph.

Pentru a veni in sprijinul tinerilor piloti care aspira la o cariera in Formula 1, Webber a fondat impreuna cu Cjristian Horner o echipa in noua competitie GP3, cu scopul de a-i invata pe tineri tainele pilotajului.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (1)

  • Webber
    ...cintecul de lebada....
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru