Webber: "În 2010 am avut ultima şansă să câştig titlul"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 05.10.2011
Mark Webber consideră că anul trecut a avut ultima şansă de a deveni campion mondial, întrucât Red Bull Racing îi acordă o atenţie mai mare lui Sebastian Vettel.

Mark Webber a fost favorit să câştige titlul mondial în sezonul 2010 cu numai două curse înainte de final, însă în cele din urmă coechipierul său Sebastian Vettel şi-a adjudecat trofeul în Abu Dhabi.

În acest an, australianul este departe de prestaţiile din sezonul precedent şi admite că este puţin probabil să mai aibă şansa de a lupta pentru prima poziţie. Întrebat de un reporter de la Yahoo! Singapore dacă anul trecut a avut ultima şansă de a deveni campion, pilotul echipei Red Bull a replicat:

"Cu siguranţă, cred că anul trecut a fost ultima mea şansă de a fi campion mondial. Dar am muncit din greu şi am făcut multe lucruri pe care alţi oameni nu le-au putut obţine, aşa că sunt mândru de ceea ce am făcut".

Webber explică această opinie prin faptul că Vettel a devenit într-o anumită măsură pilotul favorizat în cadrul Red Bull Racing după debutul excelent din acest sezon. Chiar dacă anterior a fost implicat în numeroase controverse privind statutul de pilot numărul 2, australianul a admis că situaţia este una destul de firească.

"Pentru a câştiga campionatul ai nevoie de susţinere 100% din partea echipei.

Cred că pentru echipă este greu să ofere 100% pentru ambii piloţi. Având în vedere startul pe care l-am avut în 2011, este evident cine este pilotul care trebuie sprijinit şi, într-un fel, respect asta. Echipa mi-a oferit o oportunitate grozavă să obţin rezultate bune. Solicit un monopost puternic şi fiabil în fiecare weekend şi eu voi da tot ce pot. Echipa ştie că întotdeauna dau tot ce este mai bun din mine", a mai precizat el.

După primele 14 etape ale sezonului, Vettel a obţinut nouă victorii, în timp ce Webber nu şi-a trecut niciuna în cont.

Via | James Allen

Comentarii (3)

  • Webber
    "Pentru a câştiga campionatul ai nevoie de susţinere 100% din partea echipei"-das ist richtig Webber! "Având în vedere startul pe care l-am avut în 2011, este evident cine este pilotul care trebuie sprijinit şi, într-un fel, respect asta"-o fi vrut sa zica "avand in vedere starturile pe care l-am avut în 2011, e evident cine a fost pilotul care a fost cel mai mult sprijinit si, intr-un fel, m-am supus"(am scris"intr-un fel, m-am supus" amintindu-mi de acea cursa cand primea ordine de la echipa sa nu-l atace pe Vettel insa a continuat sa-l atace). "Solicit un monopost puternic şi fiabil IN FIECARE WEEKEND şi eu voi da tot ce pot."-se pare ca i-a sarit "piulita" si in sfarsit binele si-l doreste lui insusi nu coechipierului si echipei sale careia i se supune si cu care forma acel scut despre care va vorbeam acum cateva zile: http://formula1.automarket.ro/stiri/webber-am-avut-starturi-proaste-din-cauza-pneurilor-pirelli-40833.html
    "Chiar dacă anterior a fost implicat în numeroase controverse privind statutul de pilot numărul 2, australianul a admis că situaţia este una destul de firească"-asa deci domnilor Fritz d’Orey si Bird Clemente care acuzati echipa Ferrari ca manipuleaza rezultatele pilotului nr.2 prin simple sustineri de pareri personale insa fara dovezi clare, taceti, ascultati prezentii piloti ale echipelor ce fac acest lucru si acuzati-le pe acelea!
    4 6
  • Webber
    Nu stiu daca ultima sansa a fost in anul 2010. Cine ar fi crezut anu fenomenal pe care l-a avut Button in 2009? Niciodata nu se stie ce rezerva viitorul. Legat de statutul de pilot secund: cred ca nu este corect ca o echipa sa impuna la inceputul unui campionat care pilot este vioara intai, si care este secund, dar dupa ce campionatul avanseaza, iar unul din piloti se remarca si detaseaza in mod evident fata de celalalt, atunci este mai mult decat logic ca primul pilot sa aiba parte de intreg sprijinul, atat din partea echipei, cat si din partea coechipierului.
    9 0
  • mobius
    un om de sacrificiu
    Dupa ce Vettel va fi campion mondial, echipa se va concentra asupra lui Webber si este posibil sa-i ofere sansa castigarii unei curse. Anul acesta a fost usor pentru echipa sa-l sustina pe Vettel si au facut-o chiar de la inceput (mai mult chiar Webber si masina sa au avut rolul de a experimenta solutii pentru Vettel). Anul trecut insa Webber l-a dominat autoritar pe Vettel si totusi echipa l-a scos campion pe acesta din urma. Webber are dreptate, la RBR nu se poate si atunci la ce echipa sa mearga, ar trebui sa mai apara o echipa fantoma ca Brawn GP si el sa stie de aceasta.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru