Webber insistă că nu îl va ajuta pe Vettel în Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Sambata, 03.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a negat ipoteza că îl va lăsa pe Sebastian Vettel să-l depăşească în startul cursei din Abu Dhabi. "Voi pilota la maxim", promite pilotul australian.

Mark Webber a ocupat locul doi în calificările pentru Marele Premiu din Abu Dhabi şi s-a poziţionat chiar în faţa coechipierului său Sebastian Vettel, care lupta pentru titlul mondial cu Fernando Alonso.

UPDATE: Vettel a fost exclus din calificări şi va pleca de pe ultima poziţie a grilei de start!

Chiar dacă şansele sale la titlu sunt minime din cauza decalajului de 73 de puncte cu numai 75 disponibile, australianul insistă că Vettel este pe cont propriu şi că nu îl va lăsa pe german să-l depăşească la start. "Voi pilota la maxim", a precizat el la conferinţa de presă de după calificări.

Vettel a admis că nu este pe deplin mulţumit de rezultatul din calificări şi a indicat că acesta are drept cauză şi defecţiunile tehnice din ultima sesiune de antrenamente, când a ieşit pe circuit doar în ultimele cinci minute după o problemă la frâne.

Urmareste Automarket
"Această dimineaţă nu a fost ideală pentru că nu am concurat şi nu am obţinut răspunsurile la care speram.
Nu sunt pe deplin mulţumit de calificări, iar ultima parte a fost provocatoare. Bănuiesc că ar fi trebuit să fiu ceva mai rapid, dar în ansamblu putem fi mulţumiţi. Ar trebui să fim în formă bună duminică. Este o cursă lungă, multe se pot întâmpla"
, a precizat el.

Vettel a oprit monopostul Red Bull pe circuit la finalul calificărilor după ce a primit un mesaj din partea echipei, însă nu este îngrijorat din acest motiv. "Nu ştiu de ce a trebuit să mă opresc. Mi s-a cerut să mă opresc, cred că a existat o problemă, dar nu ar trebui să fie ceva major", a adăugat el.

La ora redactării acestui articol, oficialii Red Bull şi Renault discută cu reprezentaţii FIA despre motivele pentru care au oprit monopostul pe circuit, însă este puţin probabil ca germanul să fie penalizat.

UPDATE: Vettel a fost exclus din calificări şi va pleca de pe ultima poziţie a grilei de start!

Comentarii (9)

  • Tot felul de articole care sugereaza ba ca il va ajuta ba ca nu (exemple sint si aici : Red Bull sugerează că Webber îl va ajuta pe Vettel să câştige titlul ..... Webber: "Nu-l las pe Vettel să câştige dacă sunt pe primul loc")
    Oprirea monopostului lui Seb dupa incheierea calificarilor poate avea cateva motive:
    - insuficient combustibil
    - defectiune la alternator
    - defectiune la cutia de viteze
    Inainte de a trage pe dreapta se vede in inregistrarea "on board" cum "sare" schimbatorul din treapta a treia in neutru. Teroretic ar putea fi de la ultimele doua variante.
    Vedem ce va fi in realitate
    14 2
  • pacat de webber
    Lipsa de bun simt. Ar fi mai onest si mult mai apreciat daca ar recunoaste ca o sa rateze startul. Poate il rateaza atat de mult incat il vedem pe 15 :P
    E un pilot bun, dar intotdeauna nr 2. Ar fi putut castiga titluri mondiale, sunt sigur.
    11 3
  • "Voi pilota la maxim". Poate dupa primul viraj...
    16 3
  • Va pilota la maxim cu masina setata pt.a fi cu o treapta mai jos decat a lui Vettel. :)) Sau va pilota la maxim cu conditia ca Vettel sa fie cumva panalizat pt.eventuale modificari/reparatii la monopost si astfel sa nu aiba sanse de a se clasa in fata lui. Daca ar fi zis intr-un mod direct ca nu il va ajuta pe Vettel i-as fi spus "hai sictir!".
    5 1
  • Andrei
    Vettel retrogradat ///da ti stirea asta
    4 1
  • Vettel penalizat. Pleaca ultimul
    5 1
  • Vettel descalificat,va porni de pe ultima pozitie
    5 1
  • jul1974
    Pai cam asa este din cate vad eu prin comunicatele FIA se pare ca Vettel va pleca din spatele grilei de start pentru ca a oprit masina pe circuit dupa calificari si nu a mai avut 1 litru de benzina in rezervor, se pare ca se poate intampla si la ei sa greseasca daca tot au avut noroc pana acum, soarta pare sa il avantajeje astfel pe Alonsito
    5 1
  • Mda, deci pana la urma lui Seb a tras pe dreapta din cauza ca avea insuficient combustibil.
    Vettel sent to back of the grid for fuel infringement
    http://www.formula1.com/news/headlines/2012/11/14018.html
    Maine se anunta o cursa interesanta rau.
    De data asta Alonso poate pilota mai linistit chiar daca masina nu a evoluat in bine de la ultima cursa iar Seb ia rolul lui Fernando: limitarea pierderilor.
    Se anunta o cursa apriga :)
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru