Webber insistă că nu va fi pilotul numărul doi la Red Bull

de Daniel Popescu
Joi, 29.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber şi-a reafirmat intenţia de a avea statut de egalitate cu Sebastian Vettel la Red Bull şi în sezonul următor, chiar dacă germanul a devenit triplu campion mondial.

Sebastian Vettel a cucerit duminică al treilea titlu mondial în Formula 1, însă acest lucru nu îl împiedică pe coechipierul său Mark Webber să-şi conserve statutul de egalitate pe care îl are la Red Bull Racing.

Deşi admite că Vettel se afla într-o postură semnificativ mai bună în cadrul echipei, australianul insistă că va continua să lupte pentru propriile performanţe şi pentru echipă în loc să-l ajute să câştige titluri în continuare.

"Având în vedere forma pe care o traversează, este evident că Vettel este în faţă. Nu numai în cadrul echipei, dar a câştigat trei titluri mondiale, aşa că toţi piloţii trebuie să încerce să-l învingă. Dar nu merg pe ideea că trebuie să joc un astfel de rol în echipă. Sunt acolo pentru mine însumi, pentru a obţine cele mai bune rezultate, iar pentru a face asta trebuie să fac parte din echipă. Aşa că nu mă gândesc să-l sprijin", a declarat el citat de agenţia de presă Reuters.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Webber a admis că Red Bull a câştigat cu mare greutate titlul constructorilor în acest sezon din cauza numeroaselor probleme de fiabilitate ale monopostului Red Bull.

"Până la urmă, nu am fost la fel de consecvenţi comparativ cu 2010 şi 2011.

Forma noastră din calificări a reprezentat un mare pas înainte, dar nu şi performanţele de duminică. Nu am fost suficient de puternici, dar până la urmă, înainte să-ţi dai seama, există unele abandonuri ici şi colo, iar punctele nu sunt în favoarea ta", a mai precizat el.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Buna gluma asta.
    15 9
  • Webber, esti PDL-ist? :))
    9 11
  • Eu cred ca Webber e sincer. La 30 de ani a castigat prima cursa, evident ca moare de inima cand il vede pe Vettel. Au aceeasi masina si e batut constant de ala micu. Partea proasta e ca il mai tin astia de la Red Bull cand el a tras cu Ferrari in a doua parte a sezonului. Daca nu era prea inalt era de mult la Ferrari in locul lui Masa.
    19 2
  • ...nu inteleg partea cu " Webber a tras pentru Ferrari". Drept e ca n-a facut sluj in fata lui Vettel, dupa exemplul Massa-Alonso, dar de aici si pana a se zice ca a tinut cu concurenta, mai e.

    Sa nu uitam ca australianul e temperamental, unul din putinii piloti care tin la parerea proprie si o si zic in gura mare. Cam greu din RedBull sa il transforme intr-un Massa, pe de alta parte e un pilot destul de bun totusi.
    Uite anul asta: a adus puncte? a adus, vreo 170 si ceva, bagaj numa' bun sa castige RBR tutlul la constructori. Cam la fel si anii trecuti.
    A fost el cu adevarat o amenintare reala pentru Vettel? nu.
    A patat imaginea RBR lasand impresia ca se da la o parte prin ordine de echipa? dimpotriva (ma rog, exceptand Brazilia).
    Pai, de ce ar renunta RBR la el? sa aduca vreun tanar si nelinistit care chiar sa se ia-n bete cu Vettel, incercand (si poate chiar reusind) sa ii faca fata? (vezi Button-Hamilton).
    Nu, eu zic ca RBR au un pilot second foarte bun in Mark Webber. Bun, dar bun exact cat trebuie, cat sa nu se calce pe babaturi cu titularul (Vettel). Cand or incepe sa dea gherle, sa piarda titluri mondiale, atunci da, Webber va primi un mare sut in marsarier. Dar deocamdata de ce sa schimbe echipa castigatoare? doar fiindca are Webber gura mare?
    12 1
  • webber e orice altceva dar numai pilot de formula 1 nu.
    5 5
  • Weber va fi tot timpul nr. 2 sa nu uitam cum a castigat VETTEL PRIMU TITLU a i sa spus clar ca el trebuie sa fie nr2 cu toate ca afost mult peste Vettel chiar a fos si sabotat de echipa
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru