Webber, "mecanic de tren" într-o cursă cu numai şapte depăşiri

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.05.2012
Mark Webber a fost poreclit "mecanic de tren" după ce primii cinci piloţi au terminat cursa de la Monaco într-un interval de numai patru secunde fără să efectueze depăşiri.

Marele Premiu al statului Monaco a furnizat cel de-al şaselea câştigător de cursă din acest debut de sezon, însă a confirmat din plin statutul de eveniment în care depăşirile sunt foarte dificile.

Potrivit unei analize realizate de publicaţia finlandeză Turun Sanomat, doar şapte depăşiri au avut loc pe parcursul cursei de duminică. Dintre acestea, trei i-au avut ca protagonişti pe piloţi din spatele plutonului precum Timo Glock, Jean-Eric Vergne şi Narain Karthikeyan, astfel că doar patru depăşiri au implicat piloţi aflaţi în lupta pentru puncte.

Numărul mic de depăşiri din plutonul fruntaş contrastează puternic cu diferenţa foarte mică dintre primii cinci piloţi. Astfel, doar 4.101 secunde au fost între învingătorul Mark Webber şi Lewis Hamilton, ocupantul celei de-a cincea poziţii, iar Marele Premiu al statului Monaco a intrat pe locul cinci într-un top al celor mai echilibrate curse din istorie.

Cel mai strâns final de cursă a avut loc la Monza în 1971, când Peter Gethin a câştigat cu un avans de numai 0.61 secunde în faţa locului cinci.

Diferenţa mică de timpi dintre primii cinci clasaţi de la Monaco, cuplată cu absenţa depăşirilor, a determinat publicaţia portugheză O Jogo să-l numesca pe Webber "mecanic de tren".

Via | GMM

Taguri: Monaco, Webber

Comentarii (2)

  • M.Webber
    Suna prea jignitor denumirea de "mecanic de tren" luand in calcul nivelul cultural (in marea majoritate a cazurilor) al unui cfr-ist. Mai bine ar fi fost numit, asa cum l-a numit la sf.cursei un comentator pe acest site: "safety-car".
    8 3
  • adevarul
    adevarul este ca e cea mai plictisitoare cursa posibila ..deci primul pleaca si primul cistiga ..asa se fac si jocurile ..atunci noi la ce ne mai uitam ? asteptam sa se strice masinile ca sa se schimbe ceva ..ma repet plictisitor !!! de 70 ani aceasi poveste ..in acesti ani s a schimbat lumea de 3 ori ...ar fi timpul ori sa construiasca o pista noua ori sa o adapteze cerintelor nu fitelor ...bani sunt acolo ..spectacol vreau ..atunci sa si investeasca ceva !!!!!!!!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru