Webber: "Noul monopost Red Bull este competitiv"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.02.2012
Mark Webber este mulţumit de performanţele noului monopost Red Bull, însă anticipează o reacţie puternică din partea celor de la Ferrari, McLaren şi Mercedes.

La finalul celor două zile pe care le-a avut la dispoziţie pentru a analiza comportamentul şi potenţialul noului monopost Red Bull, Mark Webber s-a prezentat optimist în fata reprezentanţilor presei internaţionale.

Acesta susţine că şi-a format o idee pozitivă despre noul RB8 şi despre timpii pe care acesta îi poate produce, însă anticipează că rivalii tradiţionali din ultimii ani vor pune serioase probleme.

"Monopostul a fost destul de competitiv în testele de iarnă de anul trecut şi situaţia din acest an este aceeaşi. Ştim că Ferrari şi McLaren vor fi acolo, iar Mercedes nu are încă un monopost, dar îl va aduce la Barcelona. Simţim că suntem pregătiţi să ne descurcăm bine, dar trebuie să continuăm să îmbunătăţim. În ansamblu nu am avut surpize cu monopostul. Avem o idee despre ce poate face maşina în termeni de timpi. Totuşi, întotdeauna eşti nervos. Mai este mult până la Melbourne şi nu ne putem entuziasma astăzi. Echipa este foarte experimentată şi nu ne vom entuziasma în testele de iarnă", a declarat australianul.

Webber a admis că principalul obiectiv al echipei în această sesiune de teste este să înţeleagă modul în care funcţionează noul sistem de evacuare.

Acesta a fost modificat radical pentru a corespunde noului regulament tehnic, iar presa anticipează că austriecii ar putea pierde avantajul de care s-au bucurat în sezonul precedent la acest capitol.

"Este încă prea devreme, dar am avut multe lucruri de făcut şi vrem să facem ai multe. Conceptul monopostului s-a schimbat, în special în privinţa sistemului de evacuare. Echipele de top au înţeles foarte bine sistemul anul trecut, dar acum am apăsat butonul de reset şi plecăm de la zero", a adăugat el.

Comentarii (1)

  • Didernes
    Bun
    Bravo baieti, asa va vreau iar matale poate esti mai rapid decat Vitzel, pardon, Vettel anul asta desi sunt tratamente preferentiale la voi in echipa...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru