Webber: "Nu-l las pe Vettel să câştige dacă sunt pe primul loc"

de Daniel Popescu
Joi, 25.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber susţine că nu-l va ajuta pe Sebastian Vettel în lupta pentru titlul mondial atât timp cât are şanse matematice la trofeu.

Red Bull Racing a anunţat recent prin vocea şefului Christian Horner că nu va impune ordine de echipă în Marele Premiu al Indiei, în ciuda faptului că Sebastian Vettel are un avans de numai şase puncte în faţa rivalului său de la Ferrari, Fernando Alonso.

Informaţia a fost confirmată joi de Mark Webber, care afirmă că nu-l va lăsa pe Vettel să câştige chiar dacă ocupă doar locul cinci în clasamentul general şi are de recuperat 63 de puncte în faţa coechipierului său.

"Matematic încă mai am o şansă. Dacă sunt la conducere în acest weekend nu voi trage pe dreapta pentru nimeni. În acest weekend, dacă am o şansă să câştig cursa voi profita de ea", a declarat australianul.

Urmareste Automarket
Totuşi, faptul că Webber a insistat că această strategie va fi abordată în India este un indiciu că lucrurile s-ar putea schimba în ultimele trei curse.
De altfel, el a admis că şansele sale la titlul mondial sunt reduse, mai ales că nu trebuie să-l învingă doar pe Vettel, ci şi pe Alonso, Kimi Raikkonen şi Lewis Hamilton.

"Ar trebui ca Vettel şi Alonso să aibă foarte foarte slabe. Evident, cursa de la Suzuka a contat mult în ecuaţie, am pierdut multe puncte acolo şi ar fi fost frumos să am acele puncte, iar acum diferenţa este mai mare. Cu siguranţă m-ar ajuta să câştig câteva curse, dar dacă Vettel şi Alonso termină cursele aşa cum o fac de obicei atunci va fi foarte, foarte dificil să revin, având în vedere cum sunt împărţite punctele acum. Foarte dificil, dar niciodată să nu spui niciodată", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (12)

  • seby9626
    Nu stiu cine crede aceasta afirmatie,nici macar Webber nu crede in ceea ce a zis.
    19 8
  • muahahaha
    Hahahahaha:)))))-deja ai tras-o pe dreapta:))))
    18 7
  • Cum poti sa NU faci asa ceva cand teamul tau chiar nu i pasa de tine,acum cand au sacii in caruta spera sa i ajute weber,sa ce?sa scoata pe altii din cursa caci la el nu poate fi vorba ca mai reuseste sa faca asa mare rasturnare de situarie.Nu l ajuta australiene!
    6 10
  • mobius
    Imi pare rau de Webber, am avut o parere buna despre el, dar face niste afirmatii gratuite si nu inteleg de ce. In Korea, a plecat de pe primul loc si pana la primul viraj deja ii cedase locul lui Vettel. Este logic ca, in asemenea situatii ordinele de echipa sa functioneze si tocmai de aceea astfel de declaratii, atat din partea lui Horner dar mai ales din partea lui Webber au darul sa ingrijoreze. In privinta ordinelor de echipa la RBR, corect era sa taca toata lumea din gura.
    8 6
  • GrosJan
    "Nu-l las pe Massa sa castige daca e pe primul loc." by Alonso.
    14 8
  • Massa mai are mult pana sa ajunga pe primul loc.Oricum Alonso e nr 1 la Ferrari si nu spun asta pentru ca sunt fan Alonso eu doar ma uit in clasament: Alonso-209
    Massa-81
    6 2
  • GrosJan
    "Nu-l vom lasa.." *
    6 3
  • tom degetelu' si cu doc marko are grija de tine, draga webber, ca pleci primul sau nu iti mai ramane doar varianta paharului cu apa, pe care poti sa-l trantesti;)-totusi, inca n-ai ajuns ca Irvine sau Barichello, Massa........
    7 0
  • GrosJan
    e buna gluma asta cu "eu ma uit doar in clasament". E cinism sa aduci ca argument nr de puncte dupa ce primesti cadou puncte de la coechipier. Si pentru ca acesta (coechipierul donator) sa nu mai emita nicio pretentie este sabotat in prima parte de sezon.
    5 1
  • Dati-mi voie sa imi exprim parerea sincera despre acest titlu : HAHAHAHA...HAHA. In rest, numai de bine pt toata lumea.
    1 0
  • Pai ca sa fiu un pic ironic pot sa ii urez succes doar sa se uite ce componente va avea pe masina.... poate o aripa fata mai veche, un alternator mai prafuit..... chestii din astea. In rest sa traga cat mai tare...
    2 1
  • Sincer, cred ca ar prefera un alternator mai prafuit, productie 2011, decat astea noi din 2012...
    In rest, declaratie frumoasa, dar si mai frumos e s-o demonstreze pe circuit. Am mai zis si altadata, in 2010 a avut o sansa reala la titlu si RBR au fost destul de echidistanti; dar dupa aia balanta echipei s-a inclinat clar catre Vettel.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru