Webber, optimist că poate începe în forţă sezonul 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.12.2011
Mark Webber este încrezător că va începe sezonul 2012 cel puţin în acelaşi mod în care a evoluat în ultima parte a acestui an.

Mark Webber a avut parte de un început dezamăgitor de sezon în 2011, principala explicaţie fiind adaptarea dificilă la noile pneuri Pirelli.

Treptat, pilotul echipei Red Bull şi-a îmbunătăţit parcursul şi strategiile de cursă, iar în ultima parte a sezonului a terminat constant pe podium şi a obţinut o victorie. El speră să rămână în formă şi să înceapă în forţă sezonul 2012 în lună martie.

"Am avut weekenduri mai line, am fost competitivi în cele mai multe sesiuni de antrenamente şi am început să lucrăm bine cu KERS-ul (n.r - spre finalul sezonului). Şi a trebuit să fac mai puţine opriri la boxe. Înainte trebuia să concurez mai mult (n.r - din cauza numărului mai mare de opriri) şi nu am făcut asta fără riscuri. Dar pe măsură ce sezonul a trecut am avut aceeaşi strategie ca şi ceilalţi. A fost o bună perioadă de învăţare pemntru mine şi echipă în termeni de ce putem face pentru a remedia acele mici detalii care fac diferenţa în special sâmbăta", a declarat australianul.

Un alt motiv pentru care Webber este încrezător în sezonul 2012 este reprezentat de specificaţiile noilor pneuri pentru sezonul 2012, pe care acesta le-a evaluat recent în Abu Dhabi şi Brazilia.

"Când am concurat cu acele pneuri în Abu Dhabi şi Brazilia m-am simţit ca acasă.

Pirelli a făcut o treabă bună că a dezvoltat pneurile pentru 2012. A fost încurajator pentru mine şi pentru echipă", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Red Bull, Webber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru