Webber: "Red Bull va trebui să favorizeze unul dintre piloţi"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.08.2010
Mark Webber consideră că Red Bull Racing va fi nevoită să favorizeze unul dintre piloţi pentru a-şi maximiza şansele de a cuceri titlul mondial.

Lewis Hamilton şi Mark Webber şi-au sporit semnificativ şansele la titlul mondial, după ce ceilalţi trei pretendenţi la trofeu, Sebastian Vettel, Jenson Button şi Fernando Alonso nu au reuşit să câştige niciun punct în Marele Premiu al Belgiei.

Cu numai şase etape înainte de final, Webber şi-a creat un avans de 28 de puncte fată de coechipierul său Sebastian Vettel şi crede că Red Bull va trebui în curând să ia o decizie în privinţa pilotului care va fi sprijinit total în lupta pentru titlu.

În plus, acesta a sugerat că dacă echipa îi va trata în mod egal pe cei doi piloţi riscă să piardă titlul mondial în favoarea rivailor de la McLaren.

"McLaren a câştigat multe campionate şi au o listă de trofee bună. Şi Red Bull are o listă bună de trofee, dar nu chiar atât de bună (n.r - Red Bull nu a câştigat niciun trofeu în Formula 1). Cred că totul depinde de cât de înfometaţi suntem pentru a face asta (n.r - pentru a câştiga titlul). Cred că este prea devreme să spunem asta (n.r - că un pilot ar trebui să fie prioritizat), dar poate că este o strategie diferită faţă de McLaren.

Este prea devreme, dar momentul nu este prea departe", a declarat el în conferinţa de presă de după Marele Premiu al Belgiei.

Red Bull Racing a avut parte de două scandaluri majore în acest sezon pe tema favorizării lui Vettel în detrimentul lui Webber: primul a avut loc în Turcia, iar al doilea în Anglia, acolo unde Webber şi-a acuzat în mod public echipa că îl favorizează pe coechipierul sau. Până în prezent, Red Bull Racing a susţinut că a oferit întotdeauna şanse egale celor doi piloţi ai săi.

Via | FIA

Comentarii (8)

  • Webber&Vettel
    In urma cu cateva zile eram contrazis cand am scris ca Webber e un pilot de valoare...Fara suparare dar comparandu-i pe cei doi piloti de la Red Bull cand spun Webber spun "pilot adevarat" iar cand spun Vettel spun "pericolul altor piloti".
    Daca as fi directorul acelei echipe la sf.campionatului i-as spune "baietele ne-ai facut de ras si ti-ai batut joc de munca noastra".
    12 6
  • ...mie mi-ar placea ca Webber sa castige campionatul...dar asta nu inseamna ca Vettel e mai putin bun! a incercat si a gresit...daca reusea toti l-ar fi laudat acum!
    cred ca Webber incepe sa joace tare in culise...
    14 2
  • Da
    dany are dreptate.
    Gresesti odata, de 2x, de 100 de ori, dar asta nu te face mai putin rapid.
    Daca la sfarsitul campionatului castiga mai multe curse sau are mai multe puncte, tot el este cel mai bun.
    6 1
  • E imposibil...
    o fi tot Webber ala care in ruptul capului nu putea intelege cum Vettel e favorizat, pentru ca in viziunea lui oricare dintre piloti trebuie sa aiba sanse egale si tratament din partea echipei, tot asa? Acum cand el e mai in fata, nu cu mult, uita de toate asa zise 'principii'? Fara suparare, dar tind sa-i dau dreptate lui Vettel, acest om are un caracter cat se poate de infect...
    13 7
  • @Lucky_Man
    Aha... si reperatiile masini cine le plateste? Cine plateste la sfarsitul campionatului pentru gafele lui Vettel? Nu oare echipa? Cine conteaza, pilotul sau echipa? Mai presus de orice principiu, conteaza prioritatile echipei, care doreste titlul mondial, la piloti si constructori. Sunt cei mai buni, dar din cauza lui Vettel le pierd pe amandoua. Frumos nu?
    O avea caracter infect(nu cred ca il cunoastem ca sa spunem asta cu certitudine), dar isi da seama ca trebuie o echipa pentru victorie nu pentru spectacol. Spectacolul nu-ti aduce victoria!
    6 3
  • Reparatiile...
    ....l-e plateste cine l-e plateste si pentru Alonso-echipa.
    4 2
  • @maryo37
    Ai perfecta dreptate...dar eu m-am referit doar la situatia lui, atunci cand Vettel a primit aripa fata, in detrimentul lui...atunci , daca am inteles eu bine, singura aripa noua care mai era disponibila a primit-o Vettel desi el a fost cel care a distrus-o.
    Adu-ti aminte ce mai zicea pe-atunci Webber si cu cat tam-tam.N-am eu timp acum sa caut post-ul ala, dar, daca imi aduc eu bine aminte nu era prea incantat de situatie, care era aproximativ ca acuma numai ca invers. O zi buna iubitorilor de F1.
    7 2
  • WEBBER
    eu unu de la inceputul camp am vrut ca webber sa castige campionatul...si vettel e bun ...nu vreau sa fac comparatie intre cei doi ...amandoi sunt f buni...dar as vrea sa castige webber campionatul...numai bine
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru