Webber regretă prelungirea contractului cu Red Bull pentru 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.07.2010
Mark Webber susţine că nu şi-ar fi prelungit niciodată contractul cu Red Bull pentru 2011 dacă ar fi ştiut că va fi defavorizat la Silverstone în faţa lui Sebastian Vettel.

Victoria obţinută duminică de Mark Webber în Marele Premiu al Marii Britanii a fost umbrită de controversele legate de deciziile luate de Red Bull Racing, care l-a favorizat direct pe Sebastian Vettel.

Înainte de calificări, echipa a decis să îi ia nouă aripa faţă de specificaţie nouă lui Webber şi să i-o ofere lui Vettel, fapt ce a trezit nemulţumirea pilotului australian. Ulterior, webber a câştigat la pas cursa de la Silverstone, însă nu a ezitat să-şi critice echipa afirmând prin radio că rezultatul "nu este rău pentru un pilot numărul doi".

Mai mult decât atât, pilotul afirmă că nu şi-ar fi prelungit niciodată contractul cu Red Bull pentru 2011 dacă ar fi ştiut ce urma să se întâmple la Silverstone, însă speră ca acesta să fie doar un episod izolat în relaţia cu echipa sa.

"Sâmbătă a fost o situaţie unică. Nu aş fi semnat niciodată un contract pentru anul viitor dacă aş fi crezut că aşa se va întâmpla mai departe. Am fost dezamăgit.

Vom vedea cum vor decurge lucrurile în viitor, voi continua să fac ceea ce fac şi sper că este suficient".

"Am avut câteva obstacole în cariera mea, unele private, aşa că pot judeca comportamentul unei persoane după modul în care reacţionează la adversitate. Unii piloţi au parte de aşa ceva, eu am avut ceva mai mult. Lucrurile pot merge bine, dar evident nu este vorba de cât de mult poţi întinde coarda. Trebuie să te asiguri că nu se întâmplă constant pentru că te poate testa prea mult, dar dacă există echilibru pot pune ceva paie pe foc", a declarat el la conferinţa de presă de la finalul cursei.

Întrebat dacă victoria obţinută la Silverstone reprezintă într-un fel o răzbunare pentru evenimentele prin care a trecut în acest weekend, australianul a replicat:

"O întâlnire cu karma? Mda. Sincer, nu cred că ar fi trebuit să se întâmple. Nu am fost în favorea deciziei, dar aşa merg lucrurile uneori. Unii piloţi mi-au oferit aripi fată la paradă, dar am spus că rămân cu ce am.

Vettel nu a făcut asta!", a mai precizat el.

Nu în ultimul rând, Webber a dezvăluit că luni va purta o serie de discuţii cu şefii echipei pe marginea acestor evenimente. "Sâmbătă nu am fost fericit şi sunt sigur că vom avea câteva discuţii decente luni. Duminică a mers totul bine pentru mine şi asta este", a încheiat el.

Via | FIA | Foto: Red Bull

Comentarii (2)

  • Magari
    Urat din partea conducerii , parca nu tot pentru ei aduce puncte si tot la caruta aia trage si Webber .

    Copilul Sebi mai trebuie sa creasca un pic pana sa devina campion , cu tot sprijinul echipei se pare ca nu prea le nimereste in ultima vreme .
    18 2
  • Pacat
    Mare pacat pentru echipa ca s-a ajuns la acest conflict. Greseala cea mare apartine managementului echipei si nu pilotilor. Daca era ultima cursa a sezonului explicatia lui Horner, de a lasa aripa fata lui Vettel, era fireasca. In conditiile in care, la mijlocul campionatului avand "3puncte" in fata, il favorizezi pe Vettel, nu mai este nimic de spus. E usor de tras concluziiile. Pacat pentru o echipa tanara si transparenta.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru