Webber riscă să concureze fără KERS la Montreal

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 12.06.2011
Mark Webber este îngrijorat că ar putea fi nevoit să concureze în Canada fără sistemul KERS.

Problemele campioanei mondiale Red Bull cu sistemul KERS sunt departe de a se fi încheiat, după ce echipa a înregistrat noi defecţiuni la această tehnologie în Marele Premiu al Canadei.

Mark Webber nu a efectuat niciun tur în ultima sesiune de antrenamente în speranţa că inginerii vor găsi o soluţie pentru KERS, însă australianul a concurat fără tehnologie în calificări. Chiar dacă teoretic echipa poate remedia problemele până la cursă, australianul se teme că va fi nevoit să facă o nouă etapa fără KERS.

"Este o mare durere de cap. Este dificil pentru băieţi, ei fac tot ce pot, dar nu putem continua să avem probleme de acest gen. În AL3 eram destul de încrezători că vom găsi o soluţie pentru calificări. Dar am pilotat în pitlane şi ei au spus că nu avem KERS. M-am întrebat 'cum naiba ştiţi voi asta dacă eu nu am atins nimic?'. Am încercat să readucem KERS la viaţă pentru Q3, dar nu l-am avut deloc", a declarat el duminică.

O altă problemă pentru Red Bull este ca inginerii nu ştiu niciodată cu precizie când sistemul KERS va funcţiona şi când nu, lucru care complică semnificativ găsirea unei soluţii.

Sistemul KERS oferă un avantaj estimat la 0.3 - 0.4 secunde pe tur pe circuitul de la Montreal.

Via | Autosport

Taguri: KERS, Red Bull, Webber

Comentarii (6)

  • masina problema
    din ce in ce mai des , cred ca masina lui webber este piese de schimb pentru cea alui vettel, daca ceva nu merge la vettel ia de pe alui webber, nu ma mir ca nu se grabeste sa semneze o prelungire de contract, este clar este tinut pe loc de copilul care am citit nu da nimic din echipament dupa cursa "Each Red Bull driver has six race suits, six sets of underwear, six pairs of socks and six balaclavas for a Grand Prix weekend. They have three pairs of boots each, four sets of gloves, three crash helmets and two HANS devices, a set of over-shoes in case of rain and four drinks bottles. When Sebastian Vettel wins a race he tends to keep the full kit.", in rest numai bine
    6 7
  • fan ALONSO
    SARACUL WEBBER
    dar e tare interesant ca tot Webber are probleme. ceva miroase a necurat acolo. Si multa bafta pentru Alonso. FORZA ALONSO !!!
    2 1
  • salut
    ia te uita ca ploua!Sunt tare neinformat!!!
    2 3
  • Kers
    Nu stiu cum tot timpul Webber are probleme cu kers-ul etc. , pe cand Vettel nu, nu vreau sa zic ca cei de la Redbul il sustin pe Vettel dar e prea de tot ce i se intampla lui Webber.
    Ei isi bateau joc de cei de la Ferrari dar ei ce fac? macar Ferrari o fac pe fata.
    1 6
  • WOW
    A inceput destul de tare cursa !!! ( :))) )
    1 1
  • mobius
    Canada
    Start lansat, avantaj Vettel via FIA. Din nou strategie proasta din partea Ferrari, de data aceasta beneficiari ambii piloti, cel putin Massa a intrat la boxe in momentul in care era pe primul loc si era clar ca din moment in moment trebuia sa intre safety-carul. Mare pacat.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru