Webber s-a împăcat cu Red Bull după controversa de la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.07.2010
Mark Webber susţine că s-a împăcat cu Red Bull după o discuţie cu Christian Horner privind utilizarea noii aripi faţă în Marele Premiu al Marii Britanii.

Mark Webber a fost în centrul atenţiei în Marele Premiu al Marii Britanii după ce şi-a experimat frustrarea că Red Bull a decis să-i ofere coechipierului său Sebastian Vettel singura aripă faţă de specificaţie nouă disponibilă pentru calificări şi cursa.

Controversele l-au determinat pe pilotul australian să afirme că nu şi-ar fi prelungit contractul cu Red Bull dacă ştia ce avea să se întâmple la Silverstone, însă a revenit la sentimente mai bune după o discuţie purtată miercuri cu şeful Christian Horner.

"Dezamăgirea mea de după calificările de sâmbătă s-a extins până duminică, dar s-a întâmplat doar pentru că am vrut să am cea mai bună şansă de succes, la fel ca orice alt pilot de pe grila de start. Vettel a primit nouă aripă faţă pentru motive care nu mi-au fost explicate clar până sâmbătă după-amiaza. Evident, pot să înţeleg de ce echipa poate favoriza un pilot cu mai multe puncte în campionat în anumite momente, dacă există resurse suficiente numai pentru unul dintre noi.

Am discutat despre cursă la fabrică şi am limpezit deja apele. Acum s-a înţeles că, dacă vom avea din nou aceeaşi dilemă, va fi preferat pilotul cu mai multe puncte", a declarat Webber pentru site-ul său oficial.

La finalul cursei de la Silverstone, Webber i-a transmis prin radio lui Horner ca rezultatul sau "nu este prea rău pentru un pilot numărul doi". Australianul crede însă că afirmaţiile sale au fost exagerate şi s-au produs în febra evenimentelor.

"Bineînţeles că, în focul evenimentelor se spun anumite lucruri care nu ar trebui spuse. Formula 1 este foarte competitivă, iar emoţiile şi adrenalina urcă la cote înalte, iar comentariul meu radio de după cursă a fost un exemplu de sarcasm australian", a adăugat el.

De asemenea, pilotul echipei Red Bull susţine că se înţelege foarte bine cu Horner şi că îl respectă pe Vettel.

"Mă cunosc cu Horner de mulţi ani, suntem prieteni şi avem un respect reciproc care se extinde şi în alte activităţi, cum ar fi echipa noastră de GP3 şi căutarea tinerelor talente.

Respectul în cadrul echipei se răsfrânge şi asupra piloţilor. Ştiu că am un pilot foarte bun drept coechipier şi nu aş vrea altceva. Împărţim liber informaţii în întâlnirile cu echipa şi contribuim la dezvoltarea monoposturilor noastre. Eu şi Vettel nu suntem inamici, suntem doar doi piloţi care se forţează unul pe celălalt pentru binele nostru şi al echipei", a încheiat el.

Via | Mark Webber

Comentarii (4)

  • Webber
    Marketingul castiga intotdeauna!
    6 0
  • bogdan
    Nu cred
    Eu cred ca impacarea asta este superficiala si nu va rezista daca cei de la RedBull vor continua sa il sicaneze pe Webber. Ei erau datori opiniei publice cu aceste declaratii. Dar sunt, de asemenea, datori sa adopte un comportament corect fata de toti cei implicati in povestea asta.
    4 0
  • Webber
    Ca sa vezi domnule ce ne-am inmuiat.Stai sa vezi ca albul e negru,febra evenimentelor,ca daca stiam ce se intimpla nu mai semnam cu Red Bull.....aere de primadona batrina !!!!!!
    7 4
  • Webber -singura varianta
    evident, cum sa nu sa se impace, la care ekipa sa plece cind RBR rupe topul...
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru