Webber: "Schumacher a forţat limitele la Monza"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.09.2011
Mark Webber consideră că Michael Schumacher "a forţat limitele" regulamentului prin modul în care s-a apărat în duelul cu Lewis Hamilton de la Monza.

Duelul dintre Michael Schumacher şi Lewis Hamilton din Marele Premiu al Italiei continuă să facă valuri printre piloţi, opiniile acestora cu privire la maniera în care pilotul echipei Mercedes GP şi-a apărat poziţia fiind diferite.

Mark Webber, unul dintre piloţii campioanei mondiale Red Bull Racing, consideră că septuplul campion mondial a forţat limitele regulamentului prin modul în care a acţionat, în special la intrarea în virajul Lesmo.

"A fost o luptă unică între Schumacher şi Hamilton, întrucât monopostul McLaren mergea împotriva limitei de turaţii, aşa că Schumacher a avut un avantaj de viteză pe liniile drepte. Şi-a putut poziţiona monopostul foarte uşor pentru a încerca să-l ţină deoparte. Au fost câteva situaţii în care Schumacher a revenit la traiectoria normală pentru a se apăra. Acesta este un punct de interes, pentru că nu mulţi piloţi consideră că asta este acceptabil."

"Un incident care a ieşit în evidenţă este cel din a doua şicană şi la intrarea în Lesmo, când Hamilton avea cale liberă, iar Schumacher l-a intersectat pentru a se apăra, iar apoi a revenit.

Şi-a schimbat traiectoria de atât de multe ori încât a forţat limitele", a precizat australianul într-un editorial pentru BBC Sport.

Cursa de la Monza a lui Webber s-a terminat prematur în urma unui abandon suferit în urma unui incident în care a fost implicat şi Felipe Massa, iar distanţa faţă de liderul Sebastian Vettel s-a mărit la 117 de puncte după victoria germanului.

În acest context, el a admis că luptă pentru titlu s-a transformat într-o luptă pentru al doilea loc în clasamentul general. "Vettel a câştigat din nou şi, chiar dacă încă nu este campion, cu toţii ne luptăm efectiv pentru locul doi", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (10)

  • hm
    incet incet va trebui sa anunti inainte de cursa in ce directie te vei apara in timpul cursei in diferitele puncte ale traseului si maxim de cate ori ....
    21 13
  • GET A LIFE!!!
    Ma lasi??? Just drive... Ca s-a bagat, ca a iesit... nu ai bulls cum are Schummy!!! sa nu mai pomenim de titluri... de cand a iesit din F1 abea daca ma mai uit... e plictisitor...
    13 15
  • Hakinen
    Schumacher-a mai ramas aroganta si caracteru dubios
    Schmacher e renumit pentru dirty drive.Nu inteleg de ce se mai mira Webber.Cand nu putea depasi isi scotea adversarul in decor sau il bloca in calificari.Tipic pentru "multiplu campion".Abia astept sa-i scoata Rosberg pilotajul din cap.Anul asta n-am vazut la Schumacher decat gafe care i-au afectat si pe altii si apoi scuze. Acum vad ca stie sa blocheze.La fel a facut si cu Barichello anul trecut!Caracter oribil!
    14 28
  • Hakinen
    Mai du-te undeva Hakinen
    8 19
  • andrey_1293
    In unele cazuri intradevar, Schumacher forteaza dar are caracterul acela al unui pilot bataios care chiar si fara masina calumea incearca sa stea in fata acolo, cat mai sus, ceea ce este de admirat in zilele acestea, avand in vedere duelurile si depasirile artificiale care se petrec pe circuit. Intotdeauna a apelat la dirty drive dar multe lume a fost multumita de duelul pe care l-a vazut la monza (de ex). Este ceea ce vrem sa vedem pe circuit, noi fanii, nu neaparat de la Schumacher. Dar ne place sa vedem dueluri cat mai intense, lungi si mai la limita regulamentului.
    18 9
  • valenty
    =))
    =))"Abia astept sa-i scoata Rosberg pilotajul din cap"=)).
    eu abia astept ca Schumacher sa inchida gurile spurcate ale unora
    13 12
  • a fost cel mai frumos duel din acest sezon. nu mai conteaza cine cu cine... problema e ca sunt prea multe reguli.
    15 2
  • pantera
    Pareri
    si pareri, Schumi trebuia sa apese pedala de frana si sa-si roteasca mana dreapta pentru al dirija pe Hamilton pe care parte sa-l depaseasca, unde o sa ajunga formula 1, in ritmul asta o sa aiba concurenta serioasa cu curlingul sau cursele de camile
    10 11
  • ayrton4ever
    lasati-o mai moale
    Atat il ridicati in slavi pentru lupta lui "roata la roata" cu hamilton...de parca l-ar fi tinut in spate pe vettel cu Red bull...L-a depasit Button in 2 viraje...scurt...asa ca mai lasati lauda.....plus ca Rosberg de 2 ani il bate chiar constant...asta nu mai vedeti?....of of...ce inseamna fanatismul...pentru voi vorbesc cifrele de acum 5 ani...nu rezultatele de acum
    9 12
  • valenty
    Vorbesti ca sa nu adormi! u esti cel orbit de fanatism
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru