Webber şi Vettel nu renunţă la titlul mondial

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.10.2010
Mark Webber şi Sebastian Vettel răman încrezători că pot cuceri titlul mondial, în ciuda abandonurilor suferite în Coreea de Sud.

Mark Webber a abandonat în Marele Premiu al Coreei de Sud la numai două tururi de la startul propriu-zis al cursei, după ce a atacat agresiv o bordură şi a pierdut controlul volanului din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, înainte de a se lovi de un zid de beton.

Pilotul echipei Red Bull Racing a recunoscut că abandonul are drept cauză o eroare de pilotaj şi a admis că nu a avut parte de o zi bună la debutul în Coreea de Sud.

"A fost în totalitate vina mea. Am pus o roată pe bordura la ieşirea din virajul 12. A fost în totalitate greşeala mea. Am crezut că am făcut suficient pentru a menţine controlul monopostului, dar l-am pierdut şi am avut un contact cu zidul. Nimic serios, dar a fost suficient pentru a readuce monopostul pe cealaltă parte a circuitului, iar Nico Rosberg m-a lovit, ceea ce i-a distrus cursa. Condiţiile erau bune în momentul accidentului", a declarat asutralianul în cadrul unui comunicat de presă al echipei sale.

Webber a coborât pe locul 2 în clasamentul general la 11 puncte în spatele lui Fernnado Alonso, care a câştigat prima ediţie a Marelui Premiu al Coreei de Sud.

Chiar dacă au mai rămas doar două curse până la finalul sezonului, fostul lider al clasamentului rămâne încrezător că poate câştiga titlul mondial.

"Abandonul nu m-a ajutat în campionat, dar cu siguranţă pot încă să-l câştig. Acesta a fost doar al doilea abandon din acest sezon. Poziţiile nu sunt cel mai important lucru, ci punctele, iar acestea se pot schimba foarte rapid. Mai sunt două curse şi voi face tot ce este posibil", a adăugat el.

Dezastrul înregistrat de Red Bull în Coreea de Sud a fost completat de Sebastian Vettel, care a abondonat din postura de lider cu numai 9 tururi înainte de final din cauza unei defecţiuni la motor. Germanul îşi păstrează însă optismului şi consideră că poate cuceri titlul mondial pentru că beneficiază de cea mai rapidă maşină din Formula 1.

"Mai sunt 50 de puncte disponibile. Ar fi fost mai uşor dacă aş fi câştigat şi dacă motorul nu ar fi cedat, dar asta este viaţa. Vom ţine capul jos în ultimele două curse.

Avem o echipă foarte puternică şi un monopost puternic şi ştim că suntem cei mai rapizi. Pot să dorm ştiind că am făcut tot ce am putut astăzi şi că suntem încă în joc", a precizat pilotul echipei Red Bull.

În urma rezultatelor de la Yeongam, Vettel a coborât pe locul 4 în clasament la 25 de puncte de liderul Alonso.

Via | Red Bull

Comentarii (14)

  • Pierce
    titlu
    Cum spunea Kubica, titlul se joaca intre Alonso si Webber care va fi sprijinit de Vettel.
    9 3
  • Stoner
    ordine de echipa
    Apar ordinele clare de echipa si la "deontologii" de la meclaren si red bull.Button o va face cu mai multa gratie decat Massa iar Vettel va sta nemteste in umbra lui Webber.
    7 3
  • @Stoner
    Vettel mai bine moare decat sa-l ajute pe Webber!
    12 1
  • ctlnmihai
    Webber şi Vettel nu renunţă la titlul mondial
    Foarte bine dacă apar ordine de echipă şi la Red Bull şi la Mclaren.. n-are rost să joci corect cu Ferrari..cât de fair play sunt fanii Ferrari ,unii dintre ei se vede din comm-ul lui stoner..
    3 11
  • Sanse
    mai au primii 4....Evident ca si la McLaren vor fi ordine de echipa dupa acest ultim rezultat din Coreea, de altfel cam cum sugera si MW. Este normal, avand in vedere ca Button si-a redus drastic sansele la titlu. La RBR este de altfel cam la fel, intrucat Weber a facut-o de "porc"(asta ca sa-l citez pe Morar), iar Vettel, a abandonat din cauza motorului. Este clar ca Vettel va fi impins din spate. S-a vazut si la relatia dintre el si Dr. Marko care taie si spanzura la RBR. Asa cum v-am zis inainte de MP al Cooreei, orice este posibil, iar ghinionul ii pandeste pe toti, mai devreme sau mai tarziu.....Nu va mai avantati atat in a face predictii, intrucat in ultimele 2 curse, orice este posibil. Retineti ca Alonso este critic rau cu motoarele, intrucat le are cam forjate pe toate 8.
    2 5
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    De unde stii tu cat de forjate sunt motoarele folosite de Alonso?

    Vettel nu trebuie sa fie impins din spate. A gresit in cateva curse, dar monopostul pus la dispozitie a fost in ultimele curse foarte bine pus la punct. Pe final de sezon, problema acuta incepe sa fie motorul, atat la Red Bull cat si la Ferrari. Totusi in ultimele 3 curse, Alonso nu a fortat deloc. In cursa de ieri, in ultimele 3 ture, Hamilton pierduse nu mai putin de 16 secunde (in total), in timp ce Alonso conducerea relaxat catre victorie. De retinut este ca Hamilton este sub presiune, la finalul sezonului a gresit de nenumarate ori, pe cand Alonso a facut exact opusul. Oricat de folosite au fost aceste 6 motoare, baietii de la Ferrari stiu exact cat pot fi folosite, si pana acum managementul monotorului a fost magistral atat din partea lui Alonso cat si a echipei.

    In ultimele 2 curse pot aparea surprize din partea altor piloti, cei de la Mercedes nu au ezitat in a depasi pilotii McLaren.
    8 0
  • andrei
    Ferrari
    In Brazilia va fi dubla Ferrari clar :D :X.
    4 1
  • Stoner
    ctlnmihai
    Ti-am citit niste perlute si ma gandesc ca poti reprezenta un model de fair play pt mine.Esti greu de ajuns stimate user-pseudodeontolog de serviciu pe site-ul Automarket:), dar ma voi stradui.Delecteaza-ne in continuare cu posturile tale care in zilele reci si fade ne incalzesc sufletele amortite.
    4 0
  • Schumacher, Rosberg si Kubica vor arbitra ultimele 2 finale.Priviti-i cu mare atentie.A inceput ieri, Rosberg, care daca nu era agatat de Web ajungea pe podium in dauna lu ala coloratu.
    6 0
  • vettel
    La red bull sigur nu o sa fie ordine.
    0 2
  • Spartanu
    FORZA FERRARI!
    Dupa abandonu celor de la redbull,eu cred ca webber si vettel nu au iesit din lupta pt titlu,si chiar si pt button,care o avut o cursa slaba in Coreea.dar principalii contracandidati la titlu sunt alonso si hamilton.M-as bucura daca in Brazilia va fi o dubla Ferrari,alonso terminand pe 1 si massa pe 2.
    3 0
  • @KaNe
    E corect ce-ai spus legat de Alonso si motoarele lui forjate! Chiar de pe un alt site am inteles ca in cursa precedenta a utilizat pentru a 4-a oara motorul numarul 8 si uite cum termina in fata celor de la McLaren :))
    2 0
  • Diesel
    Motoare Ferrari
    Situatia motoarelor la Ferrari nu e roz, urmeaza un circuit de motor, vom vedea fiabilitatea Ferrari supusa la grea incercare.Pana acum, chiar daca au avut acele probleme la inceput, au cel mai fiabil monopost.
    2 0
  • iulian
    condoleante
    spunemi pastore ctlnmihai de ce mai esti printre noi aici si confruntandute cu noi specimente????????? eu cred ca deja trebuia sa fi in rai ha ha ha
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru