Webber şi Vettel sprijină strategia cu pneuri medium

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 13.06.2010
Mark Webber şi Sebastian Vettel consideră că au o strategie mai bună pentru cursă decât Lewis Hamilton datorită pneurilor medium.

Pentru prima oară în acest sezon, Red Bull Racing nu a mai reuşit să obţină pole positionul în cadrul unui Mare Premiu, Lewis Hamilton spulberând invincibilitatea echipei austriece la Montreal.

Totuşi, unul dintre motive este acela că Mark Webber şi Sebastian Vettel au utilizat pentru medium, care sunt mai lente pe un tur de pistă, dar care vor putea fi utilizate pentru mai mult timp în primul stint al cursei.

Cei doi piloţi au sprijinit strategia aleasă de Red Bull, considerând că poziţiile 2 şi 3 pe grila de start sunt foarte bune în condiţiile date.

"Am considerat că putem face o treabă bună în calificări chiar şi cu pneurile medium. McLaren este pe pneuri supersoft, va fi o cursă lungă şi plănuim să facem cea mai bună treabă posibilă. Credem că această strategie ne va aduce beneficii. Sunt multe moduri în care se poate desfăşura cursa, mai ales dacă intervine Safety Car-ul. Eu şi Vettel suntem din nou în top trei", a declarat Webber, care va pleca de pe a doua poziţie a grilei de start.

La rândul său, Vettel este mulţumit de strategie şi de locul 3 ocupat pe grila, chiar dacă a avut nevoie de mult timp pentru a încălzi suficient de mult pneurile medii, stabilind timpul de referinţă la ultima încercare.

"Am ieşit pe pneuri medium şi a durat ceva până s-au încălzit, nu am obţinut un timp până la ultimul tur efectuat.

Nu a fost o sincronizare perfectă, turul nu a fost chiar atât de curat, dar sunt bucuros că totuşi am obţinut locul 3. Vom vedea ce putem face, sunt fericit ca eu şi Webber am reuşit cu pneuri medium, mai ales că este dificil să concurezi cu pneurile supersoft prea multe tururi", a explicat germanul.

Via | ITV | ITV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru