Webber: "Sunt intr-o pozitie fantastica pentru victorie"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.07.2009
Mark Webber este coplesit de pole positionul realizat sambata la Nurburgring si este increzator ca poate transforma aceasta performanta in prima victorie din cariera.

Webber a obtinut sambata pe circuitul de la Nurburgring primul pole position din cariera, devenind totodata primul australian care realizeaza o astfel de performanta dupa Alan Jones in 1980.

La conferinta de presa de dupa calificari, pilotul echipei Red Bull a fost coplesit de semnificatia evenimentului.

"Este o zi foarte speciala pentru mine. Sa obtin pole position... am fost aproape de cateva ori in trecut, iar alteori as fi fost in pole luand in calcul cantitatea de benzina, dar asta nu conteaza. Suntem aici, echipa a facut o treaba grozava tot weekendul", a declarat el.

Sesiunea de calificari a fost una dintre cele mai spectaculoase din acest an, ploaia razleata punand sub semnul intrebarii deznodamantul final. Pentru piloti, calificarile au fost insa foarte dificile din acest punct de vedere, iar Webber crede ca echipa sa a adoptat cea mai buna strategie, motiv pentru care ii acorda intregul credit pentru performanta obtinuta.

"A fost dificil sa stim cum va fi pista, cat de alunecoasa va fi si ce pneuri sa folosim.

A fost o sesiune foarte dificila, dar echipa noastra s-a descurcat foarte bine si de aceea am obtinut pole position-ul", a adaugat el.

Webber a admis ca in prezent se concentreaza pe cursa de duminica, care i-ar putea aduce prima victorie din cariera de peste 7 ani in Formula 1. "Sunt intr-o pozitie fantastica sa castig, baietii acestia (n.r - Brawn GP) au avut un sezon foarte bun, dar abia asteptam lupta cu ei. Sunt pregatit sa incerc sa obtin prima mea victorie. Pentru mine, un Mare Premiu plictisitor ar fi fantastic, dar suntem pregatiti pentru orice conditii. Este grozav sa luptam pentru podiumuri si, pentru a obtine o victorie, totul trebuie sa mearga perfect. Am fost aproape, ziua mea poate veni si poate fi chiar maine", a incheiat Webber.

Marele Premiu al Germaniei se va desfasura duminica, 12 iulie, cu incepere de la ora 15:00 (ora Romaniei).

Via | Autosport

Taguri: Red Bull, Webber

Comentarii (2)

  • vise
    ar fi forte frumos sa fie asa ,dar,!!! mai sunt si alti piloti in cursa . ar trebuii sa zica mersi daca scapa de prima curba.
    0 0
  • ESTE UN INCEPUT
    SPER SA CASTIGE CURSA, M-AM SATURAT DE BUTON-VETTEL, AR FI BINE SA FIE MAI MULTI PILOTI IMPLICATI CHIAR SI PENTRU LOCUL2 IN CLASAMENTUL GENERAL
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru