Webber: "Temperaturile scăzute de la Austin vor afecta negativ performanţele Red Bull"

de Daniel Popescu
Vineri, 16.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber susţine că Red Bull nu este favorită în cursa de la Austin din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în Statele Unite.

Presa internaţională speculează că Red Bull are un avantaj în faţa Scuderiei Ferrari în perspectiva Marelui Premiu al Statelor Unite datorită configuraţiei circuitului de la Austin, care beneficiază de două ssuccesiuni rapide de viraje în care monopostul RB8 obţine cele mai bune performanţe.

Cu toate acestea, Mark Webber avertizează că specificul circuitului contează mai puţin la Austin din cauza faptului că temperaturile maxime din această perioadă vor fi de 22-23 grade Celsius. Australianul explică faptul că Red Bull are dificultăţi în grestionarea optimă a pneurilor în astfel de condiţii, mai ales că pneurile medium şi hard furnizate de Pirelli funcţionează optim la temperaturi ridicate.

"Temperaturile sunt foarte importante. Configuraţia circuitului nu este foarte importantă, dar temperaturile sunt. Dacă chestiile negre nu funcţionează în viraje, atunci nu mai contează configuraţia circuitului, pentru că nu vor funcţiona. Totul trebuie să meargă bine împreună.

Configuraţia nu este rea pentru noi, dar temperaturile şi înţelegerea pneurilor vor fi importante", a declarat el înaintea antrenamentelor de vineri.

Urmareste Automarket
Red Bull RB8 este considerat cel mai rapid monopost de pe grila de start, însă Webber insistă că echipa austriacă are încă unele probleme de rezolvat în privinţa competitivităţii.

"Oamenii vorbesc că este cel mai rapid monopost.

Este rapid, dar încă mai sunt zone unde trebuie să mai muncim. Trebuie să muncim ca echipă şi cred că echipa merită credit pentru cât de mult a dezvoltat monopostul pe parcursul anului", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Sper sa piarda redull....
    11 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru