Webber: "Toate semnele arată că suntem pe drumul cel bun"

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a admis că Red Bull Racing se îndreaptă spre un final de sezon competitiv pe baza celor trei victorii consecutive obţinute de Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel a devenit principalul favorit la titlu după ce a câştigat cursele din Singapore, Japonia şi Coreea de Sud şi a preluat condicerea clasamentului general de la Fernando Alonso.

Coechipierul său Mark Webber crede că Red Bull a demonstrat că deţine cel mai competitiv monopost nu numai pentru că a obţinut trei victorii consecutive, ci mai ales pentru că acestea au fost obţinute pe circuite cu caracteristici diferite.

"Ultimul din Coreea de Sud a fost o bună confirmare că mergem în direcţia potrivită. Japonia a fost o cursă foarte bună pentru noi şi în mod normal dacă eşti rapid pe acest circuit este un bun indicator că vei fi rapid pe orice circuit. Aşa că performanţa noastră de la Suzuka a arătat că am îmbunătăţit monopostul pe astfel de circuite, dar apoi am mers în Coreea de Sud, care este un circuit diferit de Suzuka. Ai nevoie de mai mulţi cai putere şi frâne mai bune, aşa că a fost reconfortant să fim rapizi şi acolo. Următoarea cursă este în India şi nu cred că monopostul va fi lent acolo", a declarat el pentru BBC.

Urmareste Automarket
Opinia generală este că Red Bull a progresat semnificativ datorită noului sistem DDRS introdus în premieră în Singapore, însă Webber afirmă că inginerii au adus mici modificări la numeroase alte componente care, cumulat, au generat o performanţă mai bună pentru monopostul RB8.

"Toată lumea vrea să ştie cum am reuşit, dar este vorba doar despre detalii şi despre faptul că am început să exploatăm anumite zone ale monopostului.

Nu ne-a luat mult să facem asta", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (2)

  • mobius
    Cei care spun ca RBR nu are cel mai competitiv monopost, au acum o confirmare de prestigiu. Webber este unul dintre cei care cunosc foarte bine monopostul si chiar ar putea avea interesul sa spuna contrariul si totusi nu o face atat este de evident acest lucru. Din acest motiv este cu atat mai mare frustrarea cu cat, in cele doua curse in care a fost lovit si obligat sa abandoneze, Alonso ar fi acumulat cel putin 20 de puncte.
    5 1
  • Ehhh, RBR si-a revenit dupa un start fals. Cum cel putin 3 din urmatoarele 4 curse (in USA e dilema) sint favorabile RBR campionatul la constructori si piloti pare sa se incline inspre ei.
    Dar cum pana acum am avut un campionat imprevizibil orice e posibil.
    Mai ales datorita limitarii referitoare al numarul de motoare utilizate in anul competitional. In ultimele dpua curse toate echipele implicate in lupta pentru primele 4 locuri vor folosi motoare care au mai rulat si in alte curse. Vedem ce va esi de aici. Sper sa fie spectacol !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru