Webber va pleca din pole position la Spa-Francorchamps!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 28.08.2010
Mark Webber a obţinut al 12-lea pole position al sezonului pentru Red Bull şi va pleca din faţa lui Lewis Hamilton şi Robert Kubica în Marele Premiu al Belgiei.

Dominaţia echipei Red Bull în Formula 1 continuă şi pe circuitul de la Spa-Francorchamps, în ciuda faptului că monopostul RB6 nu se potriveşte foarte bine caracteristicilor acestuia.

Într-o sesiune de calificări afectată de ploaie, echipa austriacă a demonstrat că este în continuare imbatabilă în calificări, după ce Mark Webber a stabilit timpul de referinţă, 1:45.778, suficient de bun pentru a pleca din pole position.

Este al 12-lea pole position realizat de Red Bull în primele 13 Mari Premii ale sezonului şi al cincilea al pilotului australian, în condiţiile în care coechipierul său Sebastian Vettel a ocupat doar locul patru pe grila de start.

De data aceasta, diferenţa faţă de rivali a fost mult mai mică, Lewis Hamilton reuşind să ocupe al doilea loc pe grila după ce a fost cu mai puţin de o zecime de secundă mai lent decât Webber. Pilotul echipei McLaren i-a "suflat" în ultimele secunde locul doi lui Robert Kubica, aflat la cel mai bun weekend din acest an cu excepţia celui de la Monaco, în timp ce Jenson Button va pleca de pe locul cinci.

Deşi a lăsat senzaţia că va lupta pentru pole position, Ferrari a fost marea dezamăgire a sesiunii. Felipe Massa a obţinut doar locul şase, în timp ce Fernando Alonso a fost cel mai lent în Q3 şi va pleca doar de pe locul 10. Între piloţii Scuderiei s-au intercalat cei doi piloţi Williams (Rubens Barrichello pe 7 şi Nico Hulkenberg epe 9), dar şi Adrian Sutil pe 8.

MERCEDES GP: DEZAMAGIRE IN Q2 SI PENALIZARI PE LINIE

Partea a doua a calificărilor s-a desfăşurat pe un circuit complet uscat, însă acest lucru nu i-a ajutat deloc pe cei de la Mercedes GP.

Michael Schumacher şi Nico Rosberg au fost primii sub linie, însă amândoi vor suferi penalizări majore pe grila de start. Schumacher va pleca de pe locul 21 în urma penalizării de 10 poziţii ca urmare a duelului cu Rubens Barrichello de la Hungaroring, în timp ce Rosberg a primit o penalizare de cinci poziţii pentru că a înlocuit cutia de viteze înainte de calificări şi va pleca de pe 17.

Toro Rosso a reuşit accederea în Q2 cu ambii piloţi, Jaime Alguersuari şi Sebastien Buemi urmând să plece de pe locurile 11 şi 13 după corelarea penalizărilor. Marile surprize au fost însă produse de noile echipe Lotus şi Virgin, ambele trimiţând câte un pilot în Q2 după haosul creat de ploaie în prima parte. Heikki Kovalainen va pleca de pe locul 14 la volanul monopostului Lotus, în timp ce Timo Glock (Virgin) a stabilit al 17-lea timp, însă va pleca de pe 15 în urma corelării penalizărilor.

PLOAIA ADUCE SPECTACOL LA SPA IN Q1

În contextul în care ploaia ameninţa să sosească în câteva minute, piloţii au sperat să efectueze un timp pe uscat cât mai repede, motiv pentru care au intrat in corpore pe pistă imediat după startul sesiunii. Totuşi, planurile lor au fost date peste cap de accidentul suferit de Vitaly Petrov după numai două minute.

Pilotul echipei Renault a pierdut controlul volanului după ce a abordat agresiv o bordură şi s-a lovit cu partea frontală de glisierele de protecţie, fiind nevoit să renunţe la calificări.

Sesiunea a fost întreruptă timp de cinci minute şi, imediat după reluare, în anumite porţiuni ale circuit a început o ploaie torenţială, care a provocat şi un carambol de cinci monoposturi după ce Lucas di Grassi a pierdut controlul în virajul Stavelot. Totuşi, sesiunea a continuat, iar ploaia s-a oprit în scurt timp, permiţând piloţilor să realizeze timpi relativ competitivi.

Primul pilot aflat sub linie a fost Jarno Trulli (Lotus), urmat de Kamui Kobayashi (BMW-Sauber), care a ieşit în decor spre final. Cei doi sunt urmati de Bruno Senna şi Sakon Yamamoto au obţinut un rezultat bun pentru Hispania, în timp ce ultimele locuri au fost ocupate de Pedro de la Rosa (BM-Sauber), Lucas di Grassi (Virgin) şi Petrov.

Clasamentul complet al sesiunii este disponibil aici. Marele Premiu al Belgiei va avea loc duminica cu începere de la ora 15:00.

Comentarii (34)

  • Frumoase calificari, palpitante!
    Felicitari Mark! Tine-o tot asa!
    McLaren au mers excelent, ramane de confirmat maine.
    Ferari sa schimbe cutia de viteze a lui Masa, sa nu mai trebuiasca sa dea ordine de echipa! Sper ca Masa sa termine cursa in fata lui Alonso.
    20 8
  • ctlnmihai
    Webber va pleca din pole position la Spa-Franorchamps!
    Felicitari Weber ptr. pole..daca vei castiga campionatul il vei merita.Well done Mclaren Hamy and Jenson ..maine se anunta o cursa interesanta..
    11 5
  • Hamilton m-a tinut cu sufletul la gura pana in ultimul moment.Asta da spectacol!
    11 5
  • spa Calificari..
    Massa putea mai mult da a fortzat.. bv kubika..!!!
    3 5
  • Corneliu
    Ieri in timp ce vorbeam cu un prieten aproape ca bagam mana in foc ca Miki o sa iasa in fata si o sa o faca pe desteptul, zicand ca Bar de fapt nu este la al 300lea mare premiu...
    In alta ordine de idei, de-abia astept sa vad reactiile celor care erau cu Alonso, Schumacher, Ferrari in sus in ultima luna, ca o sa faca, o sa drege etc...
    4 4
  • Eu tin cu Ferrai si ALONSO. Il urasc la culme pe HAMILTON, dar de cand este in F1 este singurul pilot motivat sa castige fiecare cursa, conduce agresiv , dar bine. Aici in Belgia , in ultimul tur pe ploaie, el mai avea putin si il devansa pe primul clasat. Maine e clar , HAMILTON castiga, Webber la start e tamaie rau. Chiar daca Webber ia startul bine, HAmilton in primele tururi o sa-l depaseasca. Bravo HAMILTON.
    10 6
  • Super!
    Impecabil Ferrari! Sublim Schumacher! te apuca rasu` doar cand le pomenesti numele :)) Alonso chiar a evoluat , a ajuns pana pe locul 10:)) Massa = no comment (nu ai ce sa spui despre el pur si simplu). Red Bull jos palaria baieti! Si McLaren au mers super azi! Maine daca nu va fi ploaie Mark va castiga la pas. Il astept pe Seba inca sa faca spectacol!
    2 2
  • calificari
    Bravo Hamilton.A fost singurul (sper sa nu gresesc) care a reusit sa-si imbunatateasca timpul dupa ce a inceput ploaia.Reuseste sa ramana mereu concentrat in proportie de 100% si asta il face sa merite sa castige un nou titlu mondial ! Daca nu va avea probleme tehnice maine,se va impune si va castiga cursa de la Spa,pe circuitul unde doar marii campioni s-au impus (Massa fiind exceptia:)) ) !
    11 8
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Calificari slabute pentru cei de la Ferrari, diametral opus de ce puteau, maine in cursa in schimb au sansa se repare prostiile facut in calificari! N-as paria pe castigator maine, dar sunt cativa care au sanse :)
    7 9
  • nu vad nici un fan etern !!!!
    Ce s-o fi intimplat,ca nu vad nici un fan etern !?!?Cred ca l-i sa inclestat gura.Ei lasa,ca vorbesc ei dupa cursa cind o sa cistige Alonso.Dar ce aveti fratilor ca ieri aveati o diaree verbala.Cursa o sa fie altfel,asa ca veseliti-va.Va doresc numai bine.
    14 4
  • salut
    unde e eternul fan Ferrari Neo,sa ne explice,ca asta nu e o masina buna pentru Alonso si ca Massa a obtinut locul 6 printr-un noroc chior???
    10 5
  • Q3
    Ar fi iesit si Alonso cu declaratii cum ca din cauza ploii din finalul Q3 nu a mai putut face un tur rapid ... dar Ham l-a trimis sa caute altceva in lista cu scuze. Gaseste sigur ceva independent de el, ceva ce a stat in calea supertalentului.
    Era o dezbatere aprinsa la un moment dat cum ca Alonso este/merge ca un ceas elvetian cand are masina. Eu cred ca e ca un ceas stricat care a stat: de doua ori pe zi arata totusi ora exacta.
    Cred ca RBR si-au ascuns forma in teste.
    Sper sa castige Kubica.
    11 3
  • salutare
    avea dreptate Webber.cand a spus ieri,ca rezultatele dn antrenamente sunt irelevante!!!!Asta sa fie o lectie pentru fanii Ferrari sau Mclaren,care se vor bucura inainte de ultimul steag,in patratele alb-negru,de duminica!!!!
    Fanii Ferrari sunt cam pe mute!!!!!
    9 2
  • bucatarie italiana
    Ferrari tocmai au inceput prepararea unei placintele cu ordine de echipa. De data aceasta ingredientele trebuiesc alese cu atentie sa nu mai scape reteta opiniei publice.
    10 2
  • Ca intodeauna, RBR ii lasa in teste sa se bucure altii apoi in calificari apar ca niste Tauri adevarati!!!
    asa-s Taurii, depun efort doar in lupta si nu asa in zadar p/u a irosi timpul. mda... se pare totusi k taurii lor sint vii!
    Mult succes si cit m putine emotii lui MWebb si sa-$ pastreze pozitia sa de n1 pina la finish. La sigur miine va fi o cursa interesanta, batalii, stropi de ploaie(poate). Astept k nerabdare!
    3 1
  • ctlnmihai
    Alexandra
    Wb ..ai dreptate ..Intr-un fel e bine ca la Red Bull sunt Webber si Vettel ..Daca Hamilton ar fi concurat pe un Red Bull anul asta ar fi ,,ucis'' campionatul inca din prima jumatate a sezonului....Oricum Hamilton a dovedit ca este un campion mondial meritat..
    10 8
  • Mihai
    Multumesc.Si da,cred ca ai dreptate.Daca Lewis ar fi avut de la inceput o masina lipsita de probleme,acum nu ar mai fi 6 piloti cu sanse,cel putin matematice,la titlu :) In plus,consider ca Hamilton s-a maturizat considerabil din 2007 pana acum astfel ca daca in 2007 si 2008 era impulsiv si uneori era agresiv in declaratii,acum a devenit mult mai cumpatat si cu siguranta,stie ce vrea.Isi merita titlul mondial si cu siguranta vor veni si altele :)
    9 4
  • Cursa
    Si daca castiga totusi cineva de la Ferrari? ;)
    6 5
  • Cyrus
    Nimic nu-i imposibil maine.

    @@Admin - Chiar nu vede nimeni greseala din titlu?!
    5 0
  • @ cursa
    Maine va fi cu siguranta o cursa nebuna, iar vremea va fi factorul principal. Cred ca nu mai exista circuit unde intr-o parte ploua si in alta parte este soare.
    4 2
  • @ ALEXANDRA
    Cred ca ar fi timpul sa treci peste faptul ca Ferrari l-au preferat pe Massa, nu pe Raikkonen, sa accepti faptul ca daca nu ii ceda Massa locul intai in Brazilia 2007, Hamilton era dublu campion mondial. Lasa omul in pace ca n-are nici o vina, nu-l mai "musca" atat, ca ramane fara c.. .
    5 5
  • mirco
    Am zis eu ceva de Kimi? Pe bune,nu mai inteleg :) Eu cred ca tu si ceilalti sunteti cei care ar trebui sa treceti peste faptul ca eu am fost fana Raikkonen.Si continuu sa fiu,dar nu despre asta e vorba acum.Cat despre faptul ca prezenta mea pe site deranjeaza,nu am nimic de spus decat ca fie ca va place sau nu,va trebui sa ma suportati.Nu ma intereseaza nicio ofensa ,absolut nici una.
    7 3
  • fernando
    F1_Zone
    MAi baiatule vad ca te-ai blocat rau pe ceasul elvetian:)))))))))), in ultimul dialog pe care l-ai avut cu mine m-ai facut sa cred ca esti un baiat matur si stapan pe situatie dar.........asta este in viata cat traiesti inveti.Tine-o tot asa ca iti sta bine, am crezut ca am cu cine sa impart niste idei bine conturate despre sportul acesta dar......asta e. Sa nu uitam ca maine incepe cursa probabil ceasul elvetian care a stat astazi de 2 ori cum spui tu, maine o sa-si arate adevarata valoare.BAFTA ALONSO.
    4 9
  • ctlnmihai
    Alexandra
    Alexandra1710 mala mujer mai esti draga :)
    3 0
  • calm fernando, calm
    doar vorbim aici de F1, si inca obiectiv ...
    eu am facut atunci referire la indivizi care stau sa explodeze cand ideile lor nu sunt vazute la fel de stralucitoare precum vad ei. Si apoi ataca persoana care "nu a scris ce trebuie". Atunci ai fost atacat personal doar pentru ca nu erai pe aceeasi lungime de unda. Acum si tu puteai sa te rezumi la ultima fraza...

    Nu "m-am blocat" eu pe ceasul elvetian. Chiar ceasul elvetian se blocheaza, si inca in momentele cheie. Nu-mi amintesc sa fi facut Schumacher la Ferrari atatea gafe cate face Alonso. Si inca "minicampionatul" abia a inceput.

    Nu ai inteles poanta cu ceasul. NU am spus ca a stat de doua ori astazi. Am spus ca -sta tot timpul-, blocat complet intelegi. Insa chiar si un ceas care sta arata de doua ori pe zi ora exacta. Intelegi de ce ? Sau trebuie sa "conturez" si mai in profunzime ideea.

    Putem imparti niste idei bine conturate. Eu unul m-am convins ca nu prea se poate aici, si m-am reorientat pe poante. Cu poantele chiar nu pot sa ma abtin. Asa ca va trebui sa ramai calm cand mai pica una, Daca reusesti, dupa aceea chiar putem discuta si mai serios.

    BAFTA KUBICA !
    6 1
  • Mihai
    Daaa...asa-i?:)) Supravietuiesc si eu :P
    6 0
  • fernando
    eu tot timpul am atras atentia ca Alonso isi arata adevarata valoare. Pe tot timpul campionatului asta a facut -- si-a aratat adevarata valoare.
    Si am mai spus ca principala problema a lui Alonso e chiar piedestalul pe care a fost urcat de fani. Se asteapta de la el mult mai mult decat poate da. Si cu cat e urcat mai sus cu atat va fi mai dureros la cadere.
    9 1
  • ctlnmihai
    Alexandra1710
    foarte bine.imi plac persoanele care stiu sa supravietuiasca in ghilimele :) nb nice to see you again
    5 0
  • Mihai
    Noapte buna.Pai eu am fost mereu prezenta doar ca asa..din umbra cand nu am cu cine sa port o discutie civilizata :) Nice to see you too
    6 1
  • "daca hamilton ar fi concurat cu reb bull" Dar de unde stiti voi, aaa? Asta ati visat aseara si veniti pe site sa spuneti? Pai si eu daca aveam avion castigam toate cursele...
    Vorbiti ceva concret! Nu daca si parca...
    Cu siguranta in calificari Schumacher a avut ghinion, a avut tururi bune, dar pe parcurs a pierdut(regizorul cursei a avut alta ocupatie in afara sa ne arate pilotii rapizi! jalnica regia). Alonso a mizat totul pe ultimul tur, dar din pacate ploaia i-a stricat jocul. Hamilton a stat la cutie si a scos coltii, maine are sanse mari la victorie, la start il depaseste pe Webber, dar conteaza cum se mentine monopostul pe parcurs. Vettel e pe 4, in spatele lui Hamilton, ar putea sa scape si Sebi pe langa Webber si sa faca un duel frumos cu Hamilton; dar cred ca pilotii Reb Bull se vor scoate din cursa singuri, e prea multa rivalitate, invidie, ura... si pe circuit astea te taxeaza cel mai mult penru ca iti pierzi rationamentul, increderea, rabdarea...
    Ferrari... Alonso 10... Daca are startul bun poate face o cursa mare(de preferat pe uscat), Massa va lupta si el(nu-l ridicati in slavi ca tot week-endul iar a dormit si se trezeste, oricum s-a trezit prea tarziu, acum Alonso face jocurile).
    Sa nu uitam de Kubica... e acolo si o faca niste probleme, e prea dur polonezul...
    Schumacher din pacate are penalizarea, altfel era un rezultat bun, putea sa recupereze in cursa pozitii bune( A NU SE UITA CINE E REGE LA SPA, MICHAEL SCHUMACHER!), cum am spus, a aratat-o si-n calificari ca iubeste circuitul, dar din pacate ghinionul l-a impiedicat sa confirme, prima data pilotii mai lenti, iar apoi a fost blocat in spatele lui Rosberg, ceea ce l-a costat pozitii bune!
    Cursa frumoasa maine... Sper sa fie si uscata, cred ca vreo 5 piloti se vor bate la victorie: Sebi, Mark, Hami, Alonso, Kubica... sa-l pun si pe Massa? Nu... o sa doarma in cursa, o sa fie apa de ploaie dupa vreo 10 tururi. Daca mai si ploua... Adio Massa! Dar totusi vom avea mari surprize.
    Vrem spectacol si cel mai bun sa castige.
    A avea cea mai buna masina, nu inseamna ca esti si cel mai bun pilot(a nu se gresi!) Webber si Vettel, nu sunt cei mai buni piloti cu toate ca au cea mai buna masina!
    4 6
  • ctlnmihai
    maryo37
    Daca Ferrari ar fi avut cel mai bun monopost acum te-ai fi bucurat tu in locul altora.. fraza asta sper ca-ti convine ca tu esti ferrarist ..
    4 0
  • cursa online!!!
    ma poate ajuta cineva ca pe ce site se poate urmari cursa online de pe net?
    0 0
  • @rgoracing
    http://atdhe.net/index.html
    incearca aici
    0 0
  • @ctlnmihai
    Eu ti-am zis sa scapi naibi de DACA , ca nu stiu pe cine intereseaza DACA... Eu nu ma uit la F1 DACA...
    DACA traia senna castiga
    DACA Schumacher avea cea mai buna masina castiga
    Unde naibi ajungi cu DACA???
    Scapa de el si nu mai stresa lumea cu DACA al tau...
    Tu traiesti doar prin supozitii??? Sau esti ceva de genul: DACA ai gandi si tu...
    Si nici atat nu stii preferintele mele! Nu vad unde am declarat... Asa ca abtinete de la tot felul de presupuneri. Pastreaza-le pentru tine ca pe nimeni nu intereseaza(sunt sigur de asta!!!)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru