Webber: "Vettel tebuie să câştige titlul la Austin"

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber l-a avertizat pe Sebastian Vettel să câştige titlul mondial în cursa de la Austin, întrucât potenţiala ploaie din Brazilia ar transforma cucerirea trofeului într-o loterie.

Sebastian Vettel are oportunitatea de a deveni matematic campion mondial la finalul Marelui Premiu al Statelor Unite cu o cursă înainte de finalul sezonului, iar coechipierul său Mark Webber îl îndeamnă să facă tot posibilul pentru a-şi îndeplini acest obiectiv.

Australianul consideră că misiunea lui Vettel ar fi mai dificilă în Marele Premiu al Braziliei, întrucât cursa de la Interlagos este afectată frecvent de ploaie, element care ar putea produce rezultate surprinzătoare.

"Austin este un weekend foarte important pentru ca Interlagos poate fi surprinzător. Acolo s-ar putea să plouă, aşa că este un circuit mai 'nervos'. Nu spun că nu poate ploua şi la Austin, dar Brazilia este inprevizibilă cu vremea", a declarat el pentru publicaţia The Age.

Urmareste Automarket
Pentru a deveni matematic campion la Austin, Vettel este obligat să termine pe podium, însă situaţia depinde şi de rezultatul pe care îl va obţine Fernando Alonso, aflat la numai 10 puncte în spatele germanului.

Astfel, Vettel va fi campion la Austin dacă:

- câştiga cursa, iar Alonso termină cel mult pe locul cinci;

- termină pe locul doi, iar Alonso cel mult pe locul nouă;

- termină pe locul trei, iar Alonso nu câştiga niciun punct.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • -termină pe locul 11, iar Alonso câştiga.
    8 10
  • GrosJan
    Vettel se descurca foarte bine pe ploaie, el punand asta pe seama antrenamentelor cu kartul pe circuit ud. Prima cursa a castigat-o pe un circuit ud, devansand fara drept de apel piloti de la echipe mult mai bune. In 2008 la interlagos cand a inceput ploaia am stiut ca il va depasi pe Hamilton. Si l-a depasit. Este un pilot bun pe ploaie. Dar problema vine din alta parte. Altii vor provoca intrarea safety car-ului si de aici vine loteria.
    1 1
  • alonso cand va inceta sa fie nesuferit va avea mai multi fani.e un pilot talentat dar nesuferit ,parerea mea
    2 1
  • Brazilia poate fi IMPREVIZIBILA, in niciun caz "inprevizibila"
    2 0
  • Din tot sufletul sper sa piarda vettel...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru