Webber: "Victoria de la Monaco este incredibilă"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.05.2012
Mark Webber consideră că victoria obţinută pe circuitul de la Monaco este fantastică datorită strategiilor pentru opriri la boxe şi a ameninţării permanente a ploii.

Mark Webber a obţinut duminică prima victorie din acest sezon la capătul unei curse în care a cedat prima poziţie doar în timpul intrării la boxe pentru schimbul de pneuri.

Totuşi, victoria nu a fost una uşoară, în condtiile în care intrarea la boxe a fost amânată din cauza unei ameninţări de ploaie.

"Mă simt incredibil, a fost o cursă foarte interesantă. A fost destul de bine la start, pentru că am construit un avans pe super soft-uri şi m-am descurcat cu Nico Rosberg. Am avut o diferenţă destul de mare faţă de ceilalţi, aşa că amândoi am încercat să scăpăm de restul plutonului. Ploaia ne-a ameninţat în fereastra pentru prima intrare la boxe şi nu ştiam dacă să rămânem un pic mai mult pentru a lua pneuri intermediare. Rosberg a decis să intre, iar câţiva piloţi au reacţionat la mutarea lui de şah", a precizat australianul la finalul cursei.

Adevărată provocare a fost însă în ultimele 8 tururi, când a început o ploaie slabă care a determinat o compactare a plutonului fruntaş.

Totuşi, pilotul echipei Red Bull a reuşit să rămână în frunte şi să treacă primul linia de sosire.

"Fernando Alonso mi-a spus că la un moment dat se ruga să vină ploaia, dar că atunci când a venit era ca şi cum ar fi spus "nu, nu, nu". Cred că a fost aşa pentru noi toţi cu excepţia mea, pentru că pentru primul pilot este întotdeauna mai greu", a mai precizat el.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru