Webber: "Victoria este singurul obiectiv pentru cursă"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 21.05.2011
Mark Webber speră să obţină duminică la Barcelona prima victorie din acest sezon, după ce a obţinut pole position-ul în calificări.

Mark Webber a reuşit sâmbătă să oprească seria de cinci pole position-uri consecutive a lui Sebastian Vettel, la capătul unei sesiuni în care coechipierul său de la Red Bull Racing a fost privat de sistemul KERS.

Prin prisma poziţiei sale, australianul îşi propune să obţină victoria în cursa de duminică, ceea ce l-ar apropia de campionul mondial în clasamentul general.

"Absolut. Mă voi relaxa în această noapte, voi dormi bine şi voi reveni mâine. Aştept cu nerăbdare să încerc să obţin victoria mâine. Dacă sunt în această poziţie când ies mâine din ultimul viraj voi fi fericit. A fost o sesiune bună. Cred că era destul de clar că noi (n.r - Red Bull) am putea avea o diferenţă, aşa că eu şi Vettel am luptat pentru prima linie", a declarat el.

Webber susţine că unul dintre ingredientele succesului de sâmbătă este o mai bună înţelegere a caracteristicilor pneurilor Pirelli. "Încep să înţeleg mai bine pneurile. Sunt noi pentru toată lumea şi depinde de fiecare să le gestioneze corect.

De asemenea, nu am fost lent la Sepang şi în China, dar nu am avut weekenduri curate", a adăugat el.

Între timp, Vettel susţine că nu este dezamăgit de ratarea pole position-ului, chiar dacă va fi pentru prima oară în acest sezon în care nu pleacă de pe prima poziţie a grilei de start.

"Nu cred că putem vorbi despre o mare dezamăgire. Până la urmă am făcut un pas înainte, iar Barcelona este de regulă locul unde aduci multe update-uri. Am avut câteva probleme, iar Webber a făcut o treabă bună. Lupta a fost între noi, iar el a făcut o treabă mai bună".

Germanul a evitat însă să pună ratarea pole position-ului pe defecţiunea la sistemul KERS şi susţine că Webber a meritat pe deplin rezultatul. "Nu am folosit KERS în Q2 şi Q3, dar nu este corect să spun că nu am avut KERS şi din cauza asta Webber a luat pole-ul. El a meritat pole-ul", a mai precizat el.

Comentarii (10)

  • janick
    "...El a meritat pole-ul"
    Sincer ma bucur pt aceasta performanta; totodata ma ingrijoreaza incidentul lui Heidfeld: este un neajuns major pt (...)-Renault!
    14 0
  • Calificari
    Ma bucur pentru reusita lui Mark, cineva trebuie sa se bata cu Vettel. Evident, Webber este deocamdata singurul in masura s-o faca. Pole-ul obtinut de Webber confirma, inca o data, superioritatea absoluta a monopostului Red Bull. Ferrari ar trebui sa priveasca situatia realist, personal consider ca anul asta se poate bate doar pentru locul 2-3 prin Alonso. Pasul inainte preconizat aici a fost substantial diminuat de banarea FIA. In acest context, daca in urmatoarele 3 curse Ferrari nu face pasi importanti pentru a putea castiga curse ar trebui sa se concentreze intens pe 2012. Maine, cu ceva sansa Alonso poate prinde un podium. Bafta!
    7 1
  • salut
    maine Ham,va avea ocazia sa il depaseasca pe Vettel la start,mai ales ca germanul pleaca de pe partea murdara a pistei!La fel si Button,ar putea sa treaca de Alonso.Fie ca se va intampla asta sau nu,cursa de maine e lunga si orice se poate intampla!
    3 4
  • @mad79
    Nu stiu de ce te tot incapatanezi cu depasirea aia lui hamilton... Daca Vettel e pe partea "murdara" a pistei nu inseamna ca nu poate sa ii dea o lectie de pilotaj lui Hamilton. Si Vettel va frana foarte tarziu, dar nu mai mult de limita, insa nu acelasi lucru pot spune si in cazul lui Hamilton. In cazul in care Ham va trece in primul viraj pe urma vine un viraj rapid de dreapta, deci Vettel va trece si de Ham si de Webber, si asta va face cu siguranta. Depasirile pe care le vezi tu nu sunt nici macar teoretice pentru ca la start orice se poate intampla, de exemplu Ham va rata startul si trec toti pilotii de el ;) Nu stiu de unde ai scos ideea ca Ham e un zeu al starturilor, in timp ce germanul cu aripi E SEF IN F1 :)) Nu te amagi...
    5 2
  • parerea mea...
    In cursa de maine:
    1. Vettel
    2. Webber(iar sta la boxe vreo 5 sec si Vettel 2,5 sec)
    3. Aici e cea mai mare lupta Alonso-Button-Ham-si inca un pilot surpriza(Schumacher, Rosberg, Petrov, Massa s.a.). Dar Button are un avantaj si cred ca va gestiona bine cursa de maine reusind sa termine pe 3.
    3 5
  • Luchian19
    Soarecele si Pisica
    Vettel castiga maine. Azi in calificari a mers cu sistemul KERS nefuntional (dezavantaj major). Adica a avut kilele in plus dar bonus de putere ciuciu. In rest.... Alonso termina pe 3 si Schumacher pe 4. Asta daca nu ploua :D.

    Ca sa trecem la lucruri serioase.... Vettel va avea sezonul acesta peste 9 victorii. Similitudinile dintre el si Schumacher sunt mult prea mari asa ca ne putem astepta ca istoria sa se repete. (pt cei care nus tiu Vettel a obtinut locul al saptelea pe grila la prima aparitie in F1 ca si Schumacher).
    1 0
  • hellboy
    ......
    Felicitari pentru Webber, dar personal nu cred ca o sa-l tina prea mult in spate pe Vettel. Schumi o sa urce`n clasament, asta cu siguranta, tinand cont de strategia de cursa pe care o are. Chestia cu ''Ham,va avea ocazia sa il depaseasca pe Vettel la start,mai ales ca germanul pleaca de pe partea murdara a pistei!La fel si Button,ar putea sa treaca de Alonso'' sunt aberatii. De cand Hamilton e marele maestru al starturilor?
    Nu sunt fan McLaren, nu imi place Hamilton, pe cand despre Button pot zice ca da.
    Sunt fan Ferrari, dar paradoxal nu imi place Alonso (asta pt cei care se simt jigniti ca am scris ca nu-mi place Hamilton), pe cand Massa.... e jalnic, parca nu-si mai revine dupa accidentul suferit.
    Sper ca Schumi sa termine cel putin pe locul 5 (mai sus, nu vad cum).
    Oricum, discutiile de genul ''Ham,va avea ocazia sa il depaseasca pe Vettel la start,mai ales ca germanul pleaca de pe partea murdara a pistei!La fel si Button,ar putea sa treaca de Alonso'' le vad doar niste discutii putin rautacioase sau copilaroase.
    Mai bine asteptam cursa si vorbim dupa.
    PS. : celor care vor sa treaca repede Ham de Vettel- sperati sa forteze intrarea in primul viraj, Webber, datorita frustrarilor sa fie stapan pe el, cei doi sa se atinga, si Ham sa treaca cel putin de Vettel. Mi se pare ceva mai real decat aberatiile alea.
    3 0
  • ☺☺☺
    http://www.automarket.ro/tv/funny/un-chitarist-cnt-ca-motorul-mainii-de-formula-1-1654.html
    1 0
  • hellboy
    startul!!!
    Cum era cu Ham la start!!?? Simple supozitii:D
    0 0
  • hellboy
    Doar un balon de sapun.....
    Fenomenala masina Ferrari la start, dar in continuare dezamagitoare in a doua parte a cursei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru