Webber: "Victoria la Silverstone, mai dulce datorită scandalului"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.07.2010
Mark Webber spune că victoria obţinută în Anglia a avut un gust mai dulce datorită controversei cu Sebastian Vettel şi Red Bull.

Red Bull Racing i-a oferit lui Sebastian Vettel singura aripă faţă de configuraţie nouă disponibilă pentru calificările şi cursa de la Silverstone, fapt ce a trezit nemulţumirea lui Mark Webber.

Plecat de pe locul doi al grilei de start, australianul şi-a luat revanşa după ce l-a depăşit pe coechipierul său la start şi a dominat autoritar întreaga cursă, obţinând a treia victorie din acest sezon.

La mai bine de 24 de ore de la încheierea cursei, Webber admite că nu ştie care este diferenţa reală de timp între cele două tipuri de aripi faţă, însă spune că victoria a fost îndulcită de întreaga controversă.

"Nu ştiu dacă diferenţa din calificări dintre noi a fost similară cu diferenţa dintre cele două aripi faţă. Dar a fost o situaţie mult prea departe de cea ideală şi cu siguranţă gustul victoriei a fost mai dulce", a precizat australianul în vârstă de 33 de ani pentru site-ul său oficial.

Singurele emoţii în privinţa victoriei pe care le-a avut Webber au fost reprezentate de intrarea Safety Car-ului pe circuit pentru a elimina anumite rămăşiţe de pe pistă.

Totuşi, pilotul echipei Red Bull susţine că intrarea maşinii de siguranţă a avut un rol benefic, întrucât nu i-a mai avut în faţa sa pe piloţii întârziaţi ai noilor echipe.

"Am fost mulţumit să văd Safety Car-ul pentru că a apropiat plutonul şi asta a însemnat că nu a trebuit să-mi mai fac griji pentru echipele mici. Ca lider al cursei, întotdeauna eşti îngrijorat că piloţii echipelor mici nu te vor vedea venind, aşa cum am văzut la Valencia. La reluarea cursei în turul 31, Lewis Hamilton era chiar în cutia mea de viteze, dar am avut o ieşire bună din ultimul viraj şi am reuşit să pun o distanţă între noi. În primul tur am stabilit cel mai bun timp al cursei, ceea ce i-a transmis clar lui Hamilton că nu urma să fie ziua lui", a mai precizat el.

Webber a devenit primul pilot care obţine trei victorii în acest sezon competiţional, graţie cărora a urcat pe locul trei în clasament cu 128 de puncte.

Via | Mark Webber | Foto: Mark Webber

Comentarii (1)

  • bravo weber
    pacat ca este favorizat vetel
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru