Webber: "Viitorul meu în F1 depinde de rezultate"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.06.2012
Mark Webber consideră că şansele de a rămâne la Red Bull în sezonul 2013 depind în mare măsură de performanţele pe care le va obţine în acest an.

Contractul lui Mark Webber cu Red Bull Racing expiră la sfârşitul acestui sezon, însă acesta a lăsat să se înţeleagă că este dornic să rămână în Formula 1 şi în 2013.

Totuşi, australianul consideră că prelungirea înţelegerii cu actuala campioana mondială depinde într-o proporţie covârşitoare de rezultatele pe care le va obţine pe parcursul acestui an.

"Situaţia depinde de rezultatele pe care le obţin în acest an. Până acum, acestea nu au fost costante în acest an. Până la Marele Premiu al statului Monaco nu am fost pe podium, iar apoi am câştigat. Dar până acum calificările au decurs foarte bine pentru mine. În ceea ce mă priveşte, pilotez foarte bine şi nu văd nicio diferenţă faţă de situaţia de anul trecut", a declarat el pentru publicaţia italiană Autosprint, referindu-se la faptul că în 2011 a obţinut o singură victorie, şi aceea în ultima cursă a sezonului.

Webber admite că Red Bull Racing are numeroase opţiuni pentru înlocuirea să în sezonul următor, unul dintre cele mai vehiculate nume fiind cel al lui Lewis Hamilton, al cărui contract cu McLaren expiră la sfârşitul anului.

În acelaşi timp, australianul care a fost aproape de titlul mondial în urmă cu doi ani are îndoieli că echipa îşi doreşte cu adevărat să schimbe o linie de piloţi care, cu mici sincope, a colaborat bine începând din 2009.

"Este evident că există mulţi piloţi care ar vrea să vină la Red Bull, dar întrebarea pe care trebuie să ne-o punem este dacă echipa vrea să facă o schimbare. Cu siguranţă aceasta este o întrebare pentru Christian Horner (n.r - şeful Red Bull) şi Adrian Newey (n.r - directorul tehnic). Şi pentru (patronul) Dietrich Mateschitz şi (consultantul) Helmut Marko. Să vedem ce se întâmplă. Eu pot să controlez doar ceea ce fac şi până acum cred că m-am descurcat foarte bine", a adăugat el.

Via | ESPNF1

Taguri: Red Bull, Webber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru