Webber: "Voi avea o nouă şansă la titlu în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.11.2010
Mark Webber consideră că anul viitor va avea o nouă oportunitate să devină campion mondial în cazul în care duminică va rata trofeul.

Dintre cei 4 candidaţi la titlul mondial, Mark Webber este considerat pilotul cu cele mai mici şanse să-şi ia revanşa în cazul unui eşec, în primul rând din cauza faptului că se apropie de finalul carierei.

Australianul, care a împlinit 34 de ani la sfârşitul verii, admite că va avea mai puţine oportunităţi decât mai tinerii sai rivali, însă este încrezător că va lupta pentru titlul mondial şi anul viitor.

"Voi fi din nou aici anul viitor. Evident că, cu cât pilotezi mai mult, cu atât şansele se îndreaptă într-o singură direcţie. Nu voi fi prin zonă pentru totodeauna, înţeleg foarte clar asta. Evident, aceşti băieţi (n.r - Fernando Alonso, Sebastian Vettel şi Lewis Hamilton) au mai multe oportunităţi. Sper să reuşesc duminică, dar dacă nu se întâmplă voi avea o nouă şansă anul viitor. Asta nu-mi schimbă prea mult mentalitatea, pentru că ştiu că am fost foarte norocos să am şansa să ajung în acest punct", a declarat australianul.

Pe de altă parte, pilotul echipei Red Bull Racing a admis că ar fi dezamăgit să piardă titlul în ultima cursa, însă susţine că la începutul anului nimeni nu îi acorda şanse reale să cucerească trofeul.

"Iniţial, cred că voi fi dezamăgit dacă nu se întâmplă.

Dar au fost multe lucruri pozitive în acest an. Nu cred că la începutul anului şansele mele de a lupta pentru titlul mondial erau prea bune. Cotele sunt mult mai mici acum, aşa că încă am o şansă bună", a mai precizat el.

Via | Reuters

Comentarii (6)

  • Hai Vettel arata-ne ca ai potential si vino cu inca o victorie... sa ramana webber cu sanse la titlu in 2011 :))
    Fiind la inceput de cariera, fiind tanar si cu mult potential, nu cred ca Vettel o sa cedeze in fata lui Webber. Eu unul n-as face-o daca eram in locul lui. Altfel la anu va fi mai greu pentru Vettel sa lupte, deoarece va trebui sa infrunte campionul mondial, in jurul caruia se va dezvolta si echipa. Automat Sebi va pierde prilejul de a fi vedeta echipei. Sper sa se gandeasca bine... Vettel trebuie sa-si faca meseria si sa vina cu victoria!
    Are sanse la anu', dar nu trebuie sa il ajute pe Webber deoarece isi va taia din sansele pentru titlu in 2011.
    Cred ca e destul de matur sa realizeze aceste aspecte...
    4 15
  • @maryo37
    cum crezi ca se vor uita colegii lui Vettel la el, in cazul in care Webber pierde titlu pt. ca el nu i-a cedat locul 1? Iti spun eu, vor fi dezamagiti si frustrati. Mutarea logica e sa-l lase sa castige daca Alonso e pe 3, Webber pe 2 si el pe 1.
    5 0
  • salutare
    RedBull,isi doreste foarte mult numarul1,pe masina si ce ar fi mai potrivit decat ca dupa titlul mondial la constructori sa aiba si pilotul campion mondial!!Ar fi o incununare a 6 ani de investitii masive la RedBull!!!!!Iar cum Webber e mai aproape decat Vettel sa otina asta,sunt sigut ca echipa il va sprijini total pe Webber!Cel mai evodent au fost declaratiile de dupa cirsa din Brazilia,iar cele facute in cursul acestei saptamani,fac doar ca imaginea si publicitatea din jurul RBR sa creasca la cote nesperate pentru ei!
    3 2
  • @alecstm
    Webber daca era atat de mare campion si merita cu adevaratul titlul il castiga inainte cu cateva etape... A avut sansa! Sa nu uitam cate curse au dominat campionatul... dar de multe ori Vettel a fost mai bun decat el. Vettel e mai bun decat Webber!
    Dezamagiti si frustrati vor fi pe ambii piloti daca webber nu castiga titlul. Amandoi au avut o sansa imensa dar au pierdut-o pe mana lor.
    Asa ca Webber acum sa nu ceara mila daca se tot crede Pilot nr 1 si mare campion. Daca vrea sa arate ca e mare campion sa se lupte pana la capat. Asa vrea el sa castige titlul, prin ordine de echipa? Pai atunci de ce au mai comentat astia de la RB in cazul Ferrari? Mare campion webber... a stat atatia ani sub anonimat si iese acum sa aiba pretentii la titlul. Webber nu e campion! Masina e cea mai buna.
    4 3
  • VARZA
    Amandoi (Vettel si Webber) sunt varza!La ce masina au avut,au ajuns sa se bata pentru titlu in ultima cursa,si atunci de pe locurile 2 si 3!!
    Pai daca era un Alonso sau un Schumi la RBR...campionatul era castigat de ceva vreme!
    5 1
  • eu mi-am facut echipa
    Vettel poll si Webber castiga. Pare cea mai logica miscare.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru