Webber vrea ca Red Bull să domine din nou Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.05.2012
Mark Webber speră ca Red Bull să-şi îmbunătăţească monopostul în testele de la Mugello pentru a reveni la poziţia dominantă de anul trecut.

Red Bull Racing a dominat cu autoritate sezonul precedent prin obţinerea a nu mai puţin de 18 pole position-uri în 19 Mari Premii, însă echipa a pierdut supremaţia în calificări în 2012, iar plutonul fruntaş este mult mai echilibrat.

Mark Webber speră însă ca timpul petrecut în această săptămână la Mugello să ajute inginerii să îmbunătăţească monopostul RB8 suficient de mult pentru ca echipa să revină la prestaţiile din 2011.

"Fără nicio îndoială, plutonul este mai echilibrat. Provocarea noastră a fost formă de sâmbătă (n.r - din calificări). În Bahrain, Sebastian Vettel a avut un weekend curat (n.r - a câştigat după ce a plecat din pole), dar totuşi nu a dominat. Evident, plecând din pole a avut posibilitatea să manipuleze cursa, dar nimeni nu a fost dominant. Până la urmă este vorba despre dominaţia monopostului şi vrem să revenim la zilele respective. Avem un monopost grozav, dar trebuie să-l facem mai bun", a declarat australianul la finalul primei zile de teste de la Mugello.

Webber a terminat fiecare cursă din acest sezon pe locul patru, însă a admis că are nevoie de clasări constante pe podium pentru a avea şanse să lupte pentru titlul mondial.

"Sunt bucuros să am aceste puncte şi este o bază bună de plecare înainte de sosirea în Europa.

Poţi spune că dacă ai fi avut două abandonuri şi două victorii aş fi avut acelaşi număr de puncte, aşa că nu este un mod spectaculos de a acumula puncte. Ai nevoie de mai multe puncte pentru a lupta la final şi sunt conştient de asta", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Red Bull, Webber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru