Webber vrea să-şi ia revanşa în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 15.11.2010
Mark Webber l-a felicitat pe Sebastian Vettel pentru titlul mondial cucerit în acest sezon, însă susţine că va încerca să-şi ia revanşa în 2011.

Mark Webber a ratat duminică şansa de a cuceri titlul mondial în urma rezultatelor modeste înregistrate în ultimele două curse, în care a obţinut doar 4 puncte.

Deşi înainte de cursa din Brazilia şi-a manifestat frustrarea pentru modul în care echipa îl tratează pe Sebastian Vettel, australianul şi-a felicitat coechipierul pentru performanta realizată şi afirmă că va încerca să-şi adjudece trofeul suprem în sezonului viitor.

"Îl felicit pe Sebastian pentru titlul mondial. Au existat multe lucruri pozitive în acest an, dar acest weekend nu a decurs bine şi este păcat. Avem timp să reflectăm în următoarele săptămâni, dar aşa este sportul uneori. Există anumite sentimente când ajungi atât de aproape şi pierzi. Am încercat totul. Am băieţi grozavi în jurul meu şi am făcut tot ce am putut, dar până la urmă nu a fost suficient. Echipa a câştigat două titluri, aşa că nu a fost un an prost pentru noi", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Unul dintre punctele cheie ale titlului cucerit de Vettel a fost intrarea timpurie la boxe a lui Webber, cauzată de degradarea accentuată a pneurilor spate, iar australianul a admis că acest lucru l-a ajutat pe coechipierul său.

"La începutul cursei a trebuit să luăm câteva decizii pentru a scăpa de poziţia în care ne aflăm.

Nu a fost prea rău până atunci. Evident, să mergem cu pneurile mai tari de la început l-a rănit pe Alonso, pentru că a trebuit să mă acopere, aşa că într-un fel a fost un efort de echipă, dar eu nu am obţinut rezultatul pe care l-am vrut", a mai precizat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (16)

  • Webber
    Sincer sunt dezamagit de prestatia lui din ultima cursa, ca de altfel si de cea a lui Alonso. Insa cea mai mare dezamagire pt mine, ca fan McLaren, a fost Button. Stilul lui "economicos" de pilotaj e fad, nu are nimic spectaculos.
    15 1
  • Webber
    Nu mai ai tu ocazia. De la anul nu mai pilotezi pt RBR. Esti prea bun si reprezinti o amenintare la adresa neamtului razgaiat.
    4 13
  • Sincer sa fiu sunt un fan a lui Webber inca din primele lui sezoane. Am sperat sa castige titlul dar din pacate el nu are stofa de campion. Este un pilot bun dar nu are acel ceva pt a deveni campion. Daca nu a castigat acum nici nu cred ca o sa mai castige titlul vreodata.
    8 1
  • Şansă
    am citit azi tot felul de articole de pe mai toate siteurile de specialitate si multe forumuri, RBR au aruncat pisica unde trebuie si cand trebuie-Webber, l-au sacrificat de mult pe acesta, pneurile lui webber au fost o momeala pentru ca alonso sa nu piarda fata de cel mai perocilos adversau dar au cazut in plasa nu a lui RBR ci a celor de la Renault, urmariti oe you tube ce semn frumos face alonso la petrov , s-a jucat poker de cea mai buna calitate si s-a castigat la cacealma, webber o sa mai stea un an poate 2 la RBR ca sacrificiu pentru vettel apoi pleaca, sorry pentru el, in rest numai bine
    4 3
  • sansa campionului
    Parerea mea e ca orice pilot de top ar fi luat campionatul daca ar fi avut la dispozitie monopostul RBR de anul asta. Faptul ca Vettel a castigat la o diferenta asa mica se explica prin greselile pe care acesta le-a facut si pe lipsa lui de maturitate. Dar Webber nu are nicio scuza, decat aceea ca e pilot de pluton si nu unul pur sange. Felicitari pentru Vettel, acest titlu il va maturiza si il va face sa priveasca altfel Formula 1.
    2 3
  • Webber
    Nu stiu daca sansa de anul acesta se va mai ivi pentru Webber. Ar fi fost frumos pentru incununarea carierei lui in F1 sa il castige anul acesta. Dar asta este viata. Oricum, faptul ca pana la urma a ajuns pe locul 3 inseamna ceva... iar acesta clasare indica si mai mult treaba buna pe care au facut-o Ferrari (dincolo de toate tampeniile suplimentare pe care le-au facut)...
    2 2
  • ctlnmihai
    Webber
    cam greu din următoarele motive:
    1.Vettel are un ascedent moral acum că a devenit campion.
    2.După cum vedem în ultimii anii,nicio echipă nu mai reuşeşte
    să domine 2 ani la rând sezonul şi e posibil ca la anul Red Bull să nu mai domine de la capo al fine tot sezonul..
    dar Webber are şansele lui...
    3 3
  • ctlnmihai
    Webber
    * ascendent
    1 1
  • mobius
    apusul lui Webber
    Webber nu a avut de fapt, nici o sansa in acest sezon si asta pentru ca echipa l-a favorizat tot timpul pe Vettel. Din cauza asta in ultima cursa i s-a refuzat practic accesul in fata in lupta pentru titlu. Echipa a hotarat ca Vettel nu trebuia deranjat de tocmai cochipierul sau, ci a avut nevoie de el pentru a-l tine pe Alonso departe si a-l deruta cat mai mult. Trebuie sa recunosc totusi ca strategia a reusit dar si cu un aport masiv si nu chiar dezinteresat al celor de la Renault. Dupa ce Webber nu va mai fi la Red Bull si se va retrage, vom afla probabil si adevarul despre ordinele de echipa ce au guvernat strategia Red Bull si probabil si alte dedesupturi.
    2 2
  • ctlnmihai
    ordine de echipe
    Red Bull a reuşit dubla.. restul sunt poveşti de spus la un pahar de vin...la gura şemineului ..ca să citez un fan Ferrari & Alonso...
    3 1
  • schumi
    imi pare rau pt webber, dar de la anul mai intra si schumi si rosberg in lupta pt titlu, deci ii va fi greu. La anul schumi sper ca va face o figura frumoasa si sa-i bata pe alonso si pe ferrari.
    2 3
  • mobius
    semne bune
    Se pare ca si la anu, lumea tot de Alonso si de Ferrari se teme. Este normal, valorile sunt recunoscute chiar si de adversari.
    2 0
  • ctlnmihai
    Teama de Ferrari
    Nu e bine niciodată să-ţi desconsideri adversarii..dar cu toate acestea lucrurile s-au schimbat foarte mult în F1..dacă înainte de 2010 erau doar câte 2 echipe care se luptau ptr. titlul suprem -Ferrari -Mclaren,Ferrari -Renault ,acum sunt mai multe echipe care se bat.. plus că fanii Ferrari spre deosebire de alţi fani suferă mai mult când echipa lor pierde..
    0 0
  • ctlnmihai
    Teama de Ferrari
    înainte de 2009*
    0 0
  • mobius
    F1
    Din pacate de la un timp, mai precis 2009 si 2010, au aparut, nu se stie de unde, Brawn GP a si disparut, echipe meteorice, care au spulberat orice idee de competitie. Anul acesta orice pilot ar fi castigat cu Red Bull, si daca Vettel nu ar fi gresit atat de mult, ar fi trebuit sa castige ca Button anul trecut, cu mult inaintea finalului. Nu spun decat ca mi se pare ca se petrec in F1 niste lucruri cel putin anormale, ca sa nu le spun dubioase.
    0 0
  • ctlnmihai
    mobius
    ai aici dreptate..schimbările dese de regulament au condus la decăderea celor de la Ferrari şi Mclaren...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru