Williams anunță că Ocon este pe lista scurtă pentru sezonul 2019. "Ar fi o nebunie să nu-l luăm în considerare"

de Daniel Popescu
Marti, 16.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Esteban Ocon este pe lista scurtă a celor de la Williams pentru sezonul 2019 alături de Sergey Sirotkin și Robert Kubica, după ce echipa a semnat deja cu George Russell.

Williams a anunțat recent semnarea unui contract cu George Russell pentru sezonul 2019, însă nu a stabilit încă și numele coechipierului său.

Presa internațională a speculat în mai multe rânduri că favorit la al doilea loc este rusul Sergey Sirotkin, prin prisma contractelor de sponsorizare pe care le poate aduce, în timp ce Robert Kubica este varianta de rezervă.

Echipa britanică a confirmat însă că listă scurtă include și un al treilea nume, în condițiile în care îl ia în calcul și pe Esteban Ocon. Francezul este apreciat pentru rezultatele obținute alături de Force India, însă riscă să piardă contactul cu Formula 1 din cauza faptului că nu este sprijinit de sponsori. Totuși, la fel ca și Russell, el are avantajul de a fi susținut de Mercedes, furnizorul de motoare ale celor de la Williams.

"Muncim foarte mult pentru evaluare. Avem o listă scurtă. Suntem foarte mulțumiți de piloții pe care îi evaluam și nu ne va lua mult timp pentru o decizie finală.

Sigur că Ocon este printre candidați. Ar fi o nebunie să nu-l luăm în considerare", a declarat Claire Williams, șefa echipei Williams.

Pe de altă parte, Williams susține că recrutarea lui Russell s-a făcut strict pe baza performanțelor din Formula 2 și că nu are nicio legătură cu faptul că este sprijint de Mercedes.

"A fost o decizie bazată pe talentul pe care îl are Russell. Este exact ceea ce are nevoie echipa. Avem nevoie de cineva care să construiască echipa în jurul lui. Avem nevoie de o forță, iar Russell va fi acea forță pentru noi. Am vrut pe cineva care să fie cu noi pentru mai mulți ani și acesta a fost un factor major în decizia noastră", a adăugat Williams.

Via ESPNF1

Comentarii (2)

  • Vrajeala ieftina prin aceasta declaratie data de Williams! Ce a ajuns si aceasta echipa, sa se vanda pentru bani! Ce jale in F1 de azi! Jumate din echipe au statut de prostituate. Care da mai mult, ala are prioritate! Iar cum Ocon, saracul vine dintr-o familie modesta, nu are nicio sansa in fata lui Sirotkin, care deschide usa cu capul! Prosteala pentru botisti prin ce spune Williams!
    18 2
  • mobius
    Pacat pentru ca este intr-adevar un pilot talentat, dar asa precum spuneai, in ziua de azi conteaza doar banii. Rusii au si nu va mai dura mult pana vor cumpara tot si pe toti cu banii lor. Ai dreptate, ce spun cei de la Williams, sunt doar vorbe.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru