Williams ar putea utiliza motoare Cosworth in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.10.2009
Williams a ajuns la un acord pentru a utiliza motoare Cosworth in sezonul 2010, potrivit unor informatii furnizate de publicatia Autosport.

Cosworth este pe cale sa dea o lovitura pe piata motoarelor din Formula 1, dupa ce publicatia Autosport a dezvaluit ca Williams va utiliza motoarele companiei americane in sezonul 2010.

Sursa citata a ajuns la aceasta concluzie dupa ce surse de rang inalt din cadrul Renault au declarat pentru Autosport ca Williams nu mai este interesata de motoarele constructorului francez. Williams a reziliat intelegerea precendenta cu Toyota si a fost refuzata anterior de Mercedes, astfel ca singura optiune pentru echipa britanica este Cosworth.

Potrivit unor surse neoficiale, Williams a ales Cosworth intrucat compania americana va putea modifica actualul motor pana la inceputul anului viitor, in timp ce motoarele celorlalte echipe sunt "inghetate" conform regulamentului sportiv.

Presa internationala a speculat intens ca motoarele Cosworth nu vor fi fiabile in 2010, intructa unitatea este construita pe baza celei utilizate de Williams in sezonul 2006. Cosworth va furniza motoare pentru toate cele patru noi echipe de pe grila de start, USF1 Team, Campos Grand Prix, Manor Grand Prix si Lotus F1 Team, iar presa speculeaza ca Red Bull Racing ia de asemenea in considerare utilizarea acestor motoare.

Pana in acest moment, Williams nu a confirmat ce motoare va utiliza in sezonul 2010.

Via | Autosport

Taguri: Cosworth, Williams

Comentarii (2)

  • ce conteaza !?
    Williams nu mai conteaza, uitati-va ce rezultate are. Poate lua si motoare Mercedes ca nu mai este dacat umbra marii echipe de acum 10 ani si mai bine. Dupa plecarea, inevitabila, a lui Niko vor fi in urma echipelor care acum intra in campionat. Papa Frank este si el terminat. Are numai nesimtire si lacomie. Cum altfel se explica faptul ca se opune unui campionat cu 14 echipe si in paralel bate la usa celor de la Petronas ? Chiar crede ca aia sunt tampiti sa dea bani ca sa figureze numele lor pe masinile de la coada clasamentului.
    0 0
  • .....
    cred ca va fi cintecul de lebada al acestei echipe in sezonul 2010.Pacat ca Frank nu isi da seama de acest lucru.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru