Williams declanşează o anchetă privind accidentele de la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.05.2010
Williams va iniţia o investigaţie pentru a afla cauzele accidentelor suferite la Monaco de Nico Hulkenberg şi Rubens Barrichello.

Williams nu a reuşit să termine Marele Premiu al statului Monaco cu niciun pilot, ambii piloţi fiind nevoiţi să abandoneze din motive tehnice.

Nico Hulkenberg s-a izbit în tunel de glisierele de protecţie după o defecţiune la aripa faţă care l-a împiedicat să vireze, germanul admiţând că nu a înţeles exact ce s-a întâmplat. "Nu ştiu exact ce s-a întâmplat în tunel. Maşina s-a comportat ciudat un minut şi apoi am intrat în zid", a precizat germanul.

Sam Michel, directorul tehnic al echipei, a dezvăluit însă ca Hulkenberg a avut probleme la ambreiaj şi, ulterior, la sistemul de prindere al aripii faţă. "Hulkenberg a avut probleme cu ambreiajul în timpul turului de încălzire, iar apoi a avut o defecţiune la sistemul de prindere al aripii fata în primul tur al cursei", a explicat britanicul.

La rândul său, Rubens Barrichello a abandonat în urma unor defecţiuni la partea din spate a monopostului FW32, brazilianul afirmând că nu a putut controla volanul în mod corespunzător.

"În mod special, volanul nu a funcţionat normal. Problema a continuat să se acutizeze şi apoi am avut accidentul", a declarat el.

Michael a admis că Williams trebuie să investigheze urgent cele două defecţiuni pentru ca astfel de accidente să nu mai aibă loc şi în Marele Premiu al Turciei. "La 11 tururi după pitstop, Barrichello a avut o defecţiune la spatele monopostului. Trebuie să aducem toate părţile la fabrica pentru a identifica corect ce componente au cauzat defecţiunile", a mai precizat oficialul echipei Williams.

ACCIDENTUL LUI HULKENBERG

 

ACCIDENTUL LUI BARRICHELLO

 

Via | Williams

Comentarii (6)

  • rayn380
    Rubens
    Dar pana acum, FIA, nu a investigat deloc gestul lui Barichelo, cel cu aruncatul volanelor pe pista......Se pare ca sunt prea preocupati de depasirea "neregulamentara" a lui Schumi in dauna lui Alonso. Mi s-a parut de 10 ori mai periculos gestul lui Barichelo, mai ales ca Chandok, imediat a plecat cu volanul aruncat, pe sub masina. Daca in momentul acela, cand barichelo a aruncat volanul trecea imediat un pilot si i-l arunca direct in fata si patea ceva gen Massa anul trecut.....cu toate ca si pentru faptul ca masina indianului a cules volanul de pe jos, a fost foarte periculos, ma mir ca n-a avut probleme imediat...Rusine barichelo.....adevarul este ca e frustrant sa treci de la o echipa de top, cum a avut noroc anul trecut cu Brawn, sa treci la una de mijloc...hmm e najpa, dar asta e..
    12 2
  • Mobius
    reactie necontrolata
    Intr-adevar gestul lui Barichello a fost deosebit de periculos si eu nu cred ca FIA nu va sanctiona un astfel de gest. Frustrarea este ceva omenesc putem sa o intelegem dar pilotii au anumite responsabilitati in timpul cursei.
    4 0
  • mamapadurii
    mda
    Ce masina conducea Senna cand a dat coltu?
    Williams nu-s la prima abatere de gen, dar se pare ca asta nu conteaza. Sa ai o masina ce trece crash testele e una, sa faci rabat la rahaturi de componente e alta.
    3 0
  • fan rosu
    dezastru
    ce-a ajuns si williams, candva o echipa de top!pacat, mare pacat..
    3 0
  • Williams
    e poate singura echipa de suflet. Din ce a fost odata, a ajuns sa isi impacheteze, la propriu ambele masini pe circuit, este chiar trist.
    0 0
  • Williams
    E echipa mea de suflet pacat ca au avut aceste incidente.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru