Williams: "Formula 1 începe să renunţe la prejudecăţile despre femei"

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Claire Williams crede că Formula 1 începe să renunţe la prejudecăţile pe care le are despre femei după numirea sa în funcţia de sef-adjunct al echipei tatălui ei.

Claire Williams a fost numită recent sef-adjunct al celor de la Williams şi va colabora îndeaproape cu tatăl ei, care a fondat echipa în parteneriat cu Patrick Head.

Britanica în vârstă de 36 de ani consideră că acest gest evidenţiază faptul că Formula 1 începe să renunţe la prejudecăţile pe care le avea cu privire la implicarea femeilor în cea mai importantă competiţie din lumea sporturilor cu motor.

"Poate că Formula 1 este percepută ca un sport dominat de bărbaţi, dar aceste percepţii încep să scadă acum. Sauber are o femeie în postura de şef de echipă (n.r - Monisha Kalternborn), iar acum eu am preluat această poziţie. Cred că preconcepţiile tradiţionale despre Formula 1 încep să cedeze", a declarat ea pentru postul de radio BBC Radio 4.

Urmareste Automarket
Claire Williams lucrează la Williams de 10 ani şi în cea mai mare parte a timpului a fost ofiţer de presă, însă a negat că promovarea sa a fost făcută exclusiv datorită relaţiei de rudenie pe care o are cu Frank Williams.

"Va trebui să aşteptăm să vedem cum mă descurc în acest rol, dar aş vrea să cred că voi face o treabă bună pentru echipă.

Unicul punct forte al Williams este că suntem o echipă de familie, aşa că este important să păstrăm acest element. Faptul că am ajuns în acest rol este un lucru bun pentru echipă şi pentru sport", a mai precizat ea.

Via SuperSport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru