Williams: "Incendiul ne-a afectat, dar suntem pregătiţi pentru Monaco"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.05.2012
Williams a anunţat că va participa în condiţii obişnuite la Marele Premiu al statului Monaco, în ciuda incendiului de la Barcelona care a necesitat o muncă "herculiană" din partea echipei.

La numai 90 de minute după ce Pastor Maldonado a adus prima victorie a echipei după aproape opt ani, Williams a fost afectată de un incendiu puternic izbucnit în garajul de la Barcelona, care a distrus numeroase echipamente.

Britanicii au anunţat însă prin vocea Mark Gillan, şeful operaţiunilor de cursă, că Williams este pregătită să abordeze Marele Premiu al statului Monaco de la sfârşitul acestei săptămâni, după ce furnizorii au oferit componentele de rezervă necesare pentru bună desfăşurare a activităţii.

"Pregătirile echipei pentru Monaco au fost într-un fel împiedicate de incendiul de duminică trecută, dar impactul incendiului a fost domolit de ceea ce poate fi descris ca un efort herculian de cei de la fabrică şi de furnizorii noştri care au oferit stocuri noi pentru echipamentele deteriorate şi componentele monopostului. De asemenea, dorim să mulţumim altor echipe pentru ofertele generoase, care evidenţiază încă o dată sportivitatea care există în Formula 1 şi nivelul înalt de camaraderie din pitlane", a declarat britanicul.

Monopostul lui Bruno Senna a fost parţial avariat în timpul incendiului, însă acesta va putea fi folosit de pilotul brazilian şi în acest weekend.

În plus, nepotul regretatului Ayrton Senna va participa inclusiv în prima sesiune de antrenamente libere de la Monaco, după ce în primele Mari Premii ale sezonului locul său a fost luat de pilotul de rezervă Valtteri Bottas.

În ciuda victoriei obţinute în Spania, Williams rămâne precaută în privinţa speranţelor pe care le are la Monaco, iar Gillan susţine că obiectivul este o simplă clasare în puncte.

"Pe baza victoriei excelente obţinute de Maldonado la Barcelona, ambii piloţi sunt nerăbdători să revină pe circuit şi au ca obiectiv să aducă monoposturile în puncte duminică după-amiază", a mai precizat el.

Via | Williams

Taguri: Monaco, Senna, Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru