Williams mizeaza pe calitatile lui Hulkenberg

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.09.2009
Williams a confirmat ca a primit mai multe oferte din partea unor piloti interesati sa concureze pentru britanici in 2010, insa una dintre variante ramane testerul Nico Hulkenberg.

Williams este in plin proces de analiza a alternativelor pe care le are in perspectiva sezonului 2010, mai ales ca piata transferurilor risca sa fie aruncata in aer in cazul in care plecarea lui Fernando Alonso la Ferrari se va confirma.

In prezent, una dintre cele mai viabile solutii pentru echipa este pilotul de teste Nico Hulkenberg, care este foarte aproape de a-si adjudeca titlul in competitia GP2.

"Hulkenberg este pe lista noastra pentru un post de pilot anul viitor. Dar sunt multi piloti care ne bat la usa. Este un subiect de discutie intern in acest moment si trebuie sa luam o decizie in urmatoarele saptamani sau luni. Avem un contract pe termen lung si trebuie sa decidem daca vom accepta optiunea sau nu", a declarat Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams, citat de publicatia Autosport.

Hulkenberg se bucura de avantajul de a colabora cu Williams de doi ani, fiind foarte bine vazut in cadrul echipei. In varsta de numai 22 de ani, germanul este considerat rapid de echipa sa, avand si avantajul experientei din GP2.

"Este evident foarte rapid.

Ar fi un debutant in Formula 1, dar nu este vorba numai despre GP2. L-am monitorizat de multa vreme si avem o relatie de lunga durata cu el", a mai precizat Michael.

Este foarte posibil Williams sa alinieze pe grila de start o linie de piloti complet noua in sezonul urmator, intrucat contractul lui Nico Rosberg expira la finalul anului, iar germanul si-a manifestat dorinta de a concura in 2010 pentru o echipa capabila sa obtina victorii.

De asemenea, Kazuki Nakajima are sanse minime sa continue alaturi de Williams din cauza rezultatelor slabe si a renuntarii la parteneriatul cu Toyota pentru furnizarea motoarelor, japonezul facand parte din programul de dezvoltare al pilotilor din cadrul constructorului japonez.

In cazul in care va opta pentru un pilot neexperimentat precum Hulkenberg, este de asteptat ca Williams sa optreze pentru un coechipier valoros, printre variante numarandu-se Robert Kubica, liber de contract dupa retragerea BMW din F1, sau Heikki Kovalainen, despre care se vehiculeaza ca ar putea fi indepartat de la McLaren.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru