Williams: "Putem câştiga curse cu motoare Cosworth"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.01.2011
Williams consideră că motorul Cosworth este suficient de puternic pentru a permite echipei să câştige curse în Formula 1.

Williams încearcă de mai mulţi ani să revină în lupta pentru victorii în Formula 1, la capătul mai multor sezoane în care a avut evoluţii mediocre. Britanicii au fost criticaţi pentru decizia de a utiliza motoare Cosworth începând din sezonul 2010, acest lucru fiind considerat un pas înapoi în dezvoltarea echipei.

Cu toate acestea, Patrick Head, şeful departamentului de inginerie, este încrezător că motorul Cosworth va fi suficient de performant în sezonul 2011 pentru a nu împiedica echipa să-şi atingă obiectivele propuse.

"Am fost întrebat dacă putem câştiga cu un motor Cosworth, iar opinia mea este pozitivă. Nucleul motorului este excelent, iar singura defecţiune a fost în antrenamentele din ultima cursă de la Abu Dhabi. La începutul anului (n.r - trecut) am avut probleme cu degradarea excesivă, dar această problemă s-a rezolvat rapid, iar motorul a devenit mai sofisticat în termeni de manevrabilitate. La începutul anului putea fi considerat puţin cam "adolescent", dar acum este mai matur fără să-şi piardă performantele", a explicat britanicul.

Motorul pe care Cosworth l-a furnizat pentru Williams, Lotus Racing, Virgin Racing şi Hispania Racing în sezonul 2010 s-a bazat pe unitatea pe care britanicii au furnizat-o în Formula 1 în sezonul 2006, având un consum de carburant mai mare decât al rivalilor.

Deşi are în palmares 9 titluri la constructori şi 7 titluri la piloţi, Williams nu a mai obţinut nicio victorie de la Marele Premiu al Braziliei din sezonul 2004.

Echipa a întrerupt însă un lung şir de insuccese prin pole position-ul realizat anul trecut la Interlagos de Nico Hulkenberg.

Via | Williams

Comentarii (1)

  • bogdan_lupu24
    nu cred ca o sa castige cu un asemenea motor mai ales ca Cosworth nu mai e la fel de performant cand era sub patronaj Ford
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru