Williams solicită o sesiune de teste pentru noile pneuri

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.05.2010
Williams susţine că echipele au nevoie de o sesiune de teste pentru a evalua comportamentul pneurilor care vor fi utilizate în sezonul 2011.

Formula 1 se apropie cu paşi mari de alegerea noului furnizor de pneuri, iar Michelin şi Pirelli sunt singurele companii rămase în această competiţie.

Indiferent care va fi câştigătorul, echipele vor avea dificultăţi de înţelegere a comportamentului noilor pneuri, motiv pentru care Williams solicită efectuarea unei sesiuni de teste la finalul unuia dintre Marile Premii din acest sezon. Problema este cu atât mai acută cu cât echipele trebuie să demareze procesul de design pentru noile monoposturi.

"Trebuie să mergem mai departe cu designul şi să presupunem că pneurile sunt similare cu cele de acum, pentru că nu avem date. Nu am decis noul furnizor de pneuri şi chiar şi atunci când vom avea datele va fi greu să evaluăm diferenţele dintre Bridgestone şi noul furnizor fără să testăm monopostul pe circuit. Sperăm să avem un fel de test. Ideal ar fi să testăm după unul sau două Mari Premii, de exemplu în ziua de luni de după Monza sau Abu Dhabi, plus una sau două ore de antrenamente cu două seturi de pneuri noi, dacă acestea vor putea fi produse atât de repede", a declarat Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams.

Potrivit unor informaţii anterioare, echipele negociază deja cu reprezentaţii de la Abu Dhabi efectuarea unei sesiuni de teste după Marele Premiu din Abu Dhabi, eventual în joncţiune cu sesiunea de evaluare dedicată tinerilor piloţi.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru