Williams spera sa castige curse in 2009

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 05.08.2009
Frank Williams este impresionat de progresele realizate de echipa in acest sezon, insa marturiseste ca obiectivul sau este obtinerea unei victorii.

Dupa mai multi ani in care nu a reusit sa iasa in evidenta, Wiliams si-a imbunatatit vizibil performantele in sezonul 2009, chiar daca in prezent ocupa numai locul 6 in clasamentul constructorilor.

Prestatiile monopostului FW31 s-au imbunatatit constant, echipa terminand in primele 5 locuri in fiecare dintre ultimele 4 curse. Frank Williams este multumit de aceste rezultate, insa a admis ca echipa trebuie sa faca un nou pas inainte pentru a obtine victoria.

"Echipa s-a descurcat foarte bine. Progresul monopostului este edificator, acesta devenind din ce in ce mai rapid. Insa trebuie sa ne apropiem de locurile fruntase pentru a avea o sanasa reala la victorie. Asta ne scoala din pat in fiecare dimineata", a declarat britanicul pentru publicatia Autosport.

Ultima victorie a echipei Williams dateaza din sezonul 2004, cand columbianul Juan Pablo Montoya a castigat Marele Premiu al Braziliei.

Williams considera insa ca performantele bune ale echipei din ultima perioada se datoreaza in mare masura si lui Nico Rosberg, care a termionat in puncte in 8 dintre cele 10 curse ale anului.

In plus, seful Williams crede ca interesul manifestat de marile echipe pentru Rosberg reprezinta o dovada suplimentara a calitatilor acestuia.

"Intr-un fel, este o veste grozava, pentru ca asta inseamna ca avem un pilot bun. Dar, bineinteles, trebuie sa il pastram. Dar este bine ca multa lume il vrea. Devine din ce in ce mai bun si stie ce vrea sa faca. Niciodata nu indica ca a pierdut monopostul si cea mai mare parte a antrenamentelor libere inseamna o imbunatatire constanta a acestuia", a explicat el.

Referindu-se la Kazuki Nakajima, coechipierul lui Rosberg, Williams crede ca acesta este pe drumul cel bun, insa evita sa il laude. "Kazuki este in cel de-al doilea sezon cu noi si este inca foarte tanar. Este mai bun decat considera oamenii pentru ca este foarte curajos si nu ii este frica de nimeni. Mai are ceva pana sa ajunga departe, dar nu m-a dezamagit", a incheiat Williams.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Williams castiga 7 curse
    din sezonul 2009 ramas.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru