Williams tinteste primul podium al sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.08.2009
Williams spera sa obtina cat mai curand primul podium din acest sezon ca urmare a dezvoltarilor aerodinamice introduse in ultimele curse.

Dupa un debut de sezon mai putin fericit, Williams a inregistrat progrese semnificative in ultima perioada, unul dintre obiectivele nedeclarate ale britanicilor fiind ocuparea locului trei in clasamentul constructorilor.

Sam Michael, directorul tehnic al echipei, remarca imbunatatirile aerodinamice ale monopostului FW31 si spune ca obiectivul este obtinerea unui podium intr-una dintre urmatoarele curse.

"FW31 este un monopost bun si am reusit sa il imbunatatim de la o cursa la alta. Nu am capitalizat performanta masinii in primele curse, ceea ce a fost frustrant, dar am fost competitivi in ultimele curse. Urmatorul obiectiv este sa inregistram primul nostru podium din acest", a declarat Michael.

"Cel mai mult am castigat la capitolul aerodinamic, dar au fost si alte castiguri. A fost vorba despre imbunatatirea pachetului si modul in care am reusit se datoreaza diversele departamente tehnice ale Williams F1".

Desi au mai ramas doar 7 curse pana la finalul sezonului, Williams continue sa lucreze la sistemul KERS, pe care intentioneaza sa il introduca pana la finalul sezonului.

"Inca avem o echipa care lucreaza la KERS, dar nu vreau sa avansez o data referitor la cand il vom folosi pentru prima oara", a adaugat el.

La fel ca multe alte echipe, Williams a demarat deja constructia monopostului pentru sezonul urmator, insa nu la o scara de dezvoltare similara ca anul trecut. "Lucram la monopostul FW32 de anul viitor, dar exista mai multe concentrare pe masina curenta decat anul trecut pe vremea asta. Stabilitatea regulamentului implica faptul ca multe parti de pe monopostul din acest an pot fi transferate pe cel de anul viitor, asa ca FW32 va beneficia de pe urma imbunatatirilor cu actuala masina", a mai spus el.

Michael este multumit de progresele realizate de Nico Rosberg si Kazuki Nakajima in acest an si crede ca absenta punctelor din dreptul japonezului are drept cauza exclusiva ghinionul. "Amandoi sunt piloti mai buni decat anul trecut, dar asta este normal pentru ca toti pilotii isi imbunatatesc performantele pe masura ce capata experienta. Rosberg a avut performantele la care ne asteptam, in timp ce Nakajima a fost incredibil de ghinionist.

Sunt sigur ca va obtine puncte", a incheiat oficialul echipei Williams.

Dupa primele 10 curse ale sezonului, Williams ocupa locul 6 in clasamentul constructorilor cu 25.5 puncte.

Via | Williams

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru