Williams vrea sa utilizeze sistemul KERS in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.09.2009
Williams dezvolta in continuare sistemul KERS si intentioneaza sa il utilizeze in sezonul 2010, in ciuda faptului ca echipele FOTA au decis sa renunte la tehnologie.

Reunite sub umbrela Formula One Teams' Association, echipele din Formula 1 au decis sa renunte la utilizarea sistemului KERS in sezonul 2010, ca urmare a costurilor ridicate de dezvoltare.

Cu toate acestea, Williams sustine ca propriul sau sistem KERS este in plina dezvoltare si intentioneaza sa concureze in sezonul urmator cu aceasta tehniologie, desi echipa este din nou membra cu drepturi depline in cadrul FOTA.

"Sprijinim utilizarea sistemului KERS si asa am facut intotdeauna. Avand in vedere presiunile asupra mediului carora Formula 1 trebuie sa le faca fata in viitor, KERS reprezinta un pas pozitiv pentru sport. KERS face parte din regulamentul pentru anul viitor, asa ca noi continuam sa dezvoltam sistemul nostru si analizam posibilitatea de a-l utiliza in monopostul FW32 de anul viitor", a declarat Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams, in cadrul unui interviu acordat pentru site-ul oficial al team-ului britanic.

Pe de alta parte, Williams intentioneaza sa renunte la actualul parteneriat cu Toyota in privinta motoarelor, sperand in prezent sa concureze cu unitati furnizate de Renault.

Totusi, Michael a evitat sa ofere un verdict clar in acest sens.

"Cu siguranta va fi un motor V8 de 2.4 litri, insa nu pot spune mai mult de atat. Toate motoarele de pe grila de start sunt aproximativ similare in privinta puterii si a greutatii, dar consumul de combustibil va face diferenta avand in vedere interzicerea realimentarilor. Sper sa putem anunta in curand ce planuri avem", a mai precizat britanicul.

Via | Williams

Comentarii (2)

  • Rosberg&Nakajima
    Nu prea inteleg de ce au fost punctati cei doi piloti, mai ales ca aproape sigur nu vor mai concura pt Williams in 2010.
    0 0
  • 2010
    la anul si eu voi utiliza KERS PE MASINA MEA, IL IAU PE CEL DE LA FERRARI CA LOR NU LE MAI TREBUIE, PAI DIN MOMENT CE S-A CONVENIT CA NU SE MAI UTILIZEAZA KERSUL IACA APARA SI NATAFLETII CU KERSUL LOR. PUNETIL PE MASINA SF CAR
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru