Yamamoto îl înlocuieşte pe Senna în Marele Premiu al Marii Britanii

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.07.2010
Sakon Yamamoto va pilota în locul lui Bruno Senna pentru Hispania Racing pe tot parcursul Marelui Premiu al Marii Britanii.

Marele Premiu al Marii Britanii marchează prima schimbare în componenţa grilei de start a sezonului 2010.

Prin vocea şefului Colin Kolles, Hispania Racing a anunţat la postul de televiziune BBC că Sakon Yamamoto, pilotul de rezervă echipei, îl va înlocui pe Bruno Senna pe tot parcursul weekendului de la Silverstone.

Până în prezent, Hispania Racing nu a făcut niciun anunţ oficial pe acest subiect, astfel că motivele înlocuirii lui Senna sunt învăluite în ceaţă.

Deocamdată, Yamamoto îl va înlocui pe Senna doar la Marele Premiu al Marii Britanii, însă Kolles a sugerat ca japonezul ar putea deveni permanent coechipierul lui Karun Chandhok dacă va avea rezultate pozitive la Silverstone. "Piloţii (n.r - pentru Silverstone) sunt Sakon Yamamoto şi Karun Chandhok. O decizie în privinţa pilotului care va concura pentru Hispania pentru restul sezonului va fi luată pe parcursul weekendului", a declarat Kolles la BBC.

Informaţia a fost confirmată ulterior şi de un purtător de cuvânt al FIA.

Yamamoto a concurat în 14 curse de Formula 1 în 2006 şi 2007 pentru defuncta echipa Spyker, condusă la vremea respectivă de Kolles, însă nu a câştigat niciun punct în scurta sa carieră.

IMPORTANT PENTRU CONCURSUL F1 CHAMP:

Sakon Yamamoto a fost adăugat în concursul F1 Champ în a cincea grupă valorica de piloţi. Bruno Senna a fost eliminat din concursul F1 Champ. Concurenţii care l-au selectat anterior pe Bruno Senna trebuie să facă o nouă selecţie în echipă, altfel nu vor avea niciun pilot selectat în grupa a cincea valorică şi nu vor primi niciun punct.

Via | BBC Sport

Comentarii (4)

  • Senna
    Ce-i drept Bruno nu a aratat mai nimic comparativ cu Karun C. Din pacate nu are nimic in comun cu unchiul sau..doar numele.
    3 3
  • Hispania
    Performanta echipei/pilotilor ar fi sa termine cursele. Vom vedea ce-aduce in plus japonezul mai ales ca monopostul e din alta formula.
    2 0
  • din pacate
    Chandok a fost mult mai bun ca Senna. Nu ma mira mutarea !
    1 1
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Eu ma mir ca Senna nu s-a prins ca a fost adus la echipa doar pentru sponsori si nu pentru talentul lui de pilot. Ce mai mira este ca crede ca vreo exista serioasa este interesata de el. Dar ma mira ca cineva credea ca are talent doar pentru ca il cheama Senna, mai stim cazuri de piloti fii ai unor piloti celebrii care nu au facut mare branza.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru