Zona de depăşire DRS din Coreea, extinsă cu 80 de metri

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piloţii vor putea activa sistemul DRS pe o lungime de peste 500 de metri pe circuitul din Coreea de Sud, după ce FIA a decis extinderea acesteia cu 80 de metri.

FIA speră ca Marele Premiu al Coreei de Sud de la sfârşitul acestei săptămâni să fie mai bogat în depăşiri decât ediţia de anul trecut. Prin urmare, forul mondial a decis să modifice uşor regulamentul sistemului Drag Reduction System (DRS) prin extinderea zonei de activare cu 80 de metri.

Astfel, piloţii vor putea activa tehnologia la 436 de metri de la ieşirea din virajul doi şi o vor putea utiliza până în zona de frânare din virajul trei, în condiţiile în care linia dreaptă dintre virajele doi şi trei are aproximativ un kilometru.

Decizia este opusă celei luate în cazul circuitului de la Suzuka, acolo unde piloţii au avut la dispoziţie o zonă mai scurtă de activare a sistemului DRS pentru a îngreuna depăşirile.

Zona de detecţie pentru diferenţa de o secundă dintre doi piloţi a fost stabilită intre virajul unu şi doi, la fel ca în sezonul precedent.

Via FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru