Road trip Opel Insignia Sports Tourer (2008-2013)

Opel Insignia Sports Tourer (2008-2013) zoom
de Bogdan Mirică, Foto: Ciprian Mihai
Luni, 05.03.2012
GENEVA 2012: Prima zi de salon şi un decor de vis pentru Insignia ST

Dimineţile în Franţa au o aromă de croissant şi cafea cu lapte, savurate sub un soare blând şi o adiere uşoară de vânt pe malul lacului. Din păcate nu ne-am bucurat de un astfel de tratament în zorii zilei pentru că a trebuit să ne îmbarcăm la bordul Insigniei şi să ne îndreptăm spre Geneva. Palexpo ne aştepta pentru prima zi de salon dedicată presei.

Înainte de a ajunge în oraşul celebrilor orologieri, am făcut un ocol scurt până într-o localitate ruptă parcă de lumea contemporană. Se numeşte Yvoire şi, pe lângă casele cochete cu peluze tunse proaspăt, ascunde un mic paradis medieval, cu străduţe de piatră, ateliere de sticlărie şi restaurante franţuzeşti, blagoslovite cu stele Michelin.

Nimic mai potrivit pentru o sesiune foto cu Insignia ST. Am tras repede la marginea unui mic port, unde zeci de bărci îşi întindeau catargele spre cer. Break-ul a stat cuminte la poze şi a atras atenţia unor turişti spanoli, care s-au îndrăgostit de LED-urile sale.

Încă o bilă albă pentru design.

Ne-am strecurat apoi printre străduţele pavate cu piatră cubică până pe un ponton, desprins parcă din broşura unei vacanţe exotice. Am căutat să nu speriem raţele şi lebedele ce pluteau în voie pe întinderea de apă limpede. Atât de limpede încât puteai număra pietrele de pe fund. Nu am zăbovit prea mult, de teamă să nu tulburăm prea tare habitatul idilic al zonei. Am părăsit oraşul medieval printr-o poartă extrem de îngustă, un fel de străjer al mini cetăţii.

După 20 de kilometi de peisaj rural, presărat în continuare cu mici case de vacanţă, dar şi cu domenii ascunse în spatele unor garduri de piatră, am intrat în Geneva. Ne-a întâmpinat un coridor lung de copaci zvelţi, fără frunze, şi undeva în zare, înălţător, celebrul Jet d'Eau din Geneva.

Oraşul cu clădiri vechi, pe care stau cocoţate firmele unor orologieri cu tradiţie de secole, ne-a adus şi primele blocaje în trafic. Le-am biruit însă şi am reuşit să ajungem la Palexpo, unde am vizitat şi standul Opel.

Aici am făcut cunoştinţă cu noii membri ai familiei din Russelsheim: Mokka şi Astra OPC. Nu în ultimul rând, am asistat şi la încoronarea lui Opel Ampera, noul deţinător al titlului "Maşina Anului în Europa".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru