19 dintr-o lovitură: patronul echipei de fotbal Leicester, campioană în Anglia, le-a făcut cadou jucătorilor câte un BMW i8

de Daniel Popescu
Vineri, 05.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Leicester City, echipa care a câştigat titlul de campioană la fotbal în Anglia, a comandat o flotă de 19 unităţi de BMW i8 pentru a sărbători performanţa, deşi iniţial jucătorii au fost informaţi că vor primi câte un Mercedes Benz Clasa B.

Echipa de fotbal Leicester este una dintre cele mai mari surprize din campionatul englez de fotbal după ce în sezonul 2015-2016 a reuşit să cucerească titlul de campioană în faţa a numeroase echipe cu pretenţii.

După câştigarea trofeului, patronul thailandez al echipei a anunţat că fiecare jucător şi membru al staff-ului va fi recompensat, printre altele, cu o maşină electrică Mercedes Clasa B. 

La vremea respectivă, decizia a fost una surprinzătoare, în contextul în care fotbaliştii obişnuiesc să conducă maşini mai exotice. Iată însă că între timp, probabil şi la recomandarea unor fotbalişti, patronul a schimbat un pic macazul. Nu a renunţat complet la ideea de propulsie electrică, însă a reuşit să aleagă o soluţie de compromis care cu siguranţă va fi mai mult pe placul jucătorilor. Astfel, în loc de Mercedes Clasa B, fiecare fotbalist va primi un BMW i8, supercarul hibrid al constructorului bavarez.

Totuşi, Leicester a cumpărat "doar" 19 unităţi, deşi în sezonul precedent a avut un lot alcătuit din 23 de fotbalişti.

Cel mai probabil, mijlocul N’Golo Kante nu a primit maşină după ce a plecat la Chelsea, în timp ce Joe Dodoo, Andrej Kramaric şi Yohan Benalouane au fost utilizaţi foarte puţin pe parcursul campionatului. 

BMW i8 are un sistem hibrid format dintr-un motor turbo pe benzină de 1.5 litri şi 231 CP acompaniat de un motor electric care furnizează echivalentul a 131 CP. În total, puterea sistemului de propulsie este de 362 CP. O astfel de maşină are un preţ de pornire de aproape 134.000 de euro, ceea ce înseamnă că Leicester a cheltuit circa 2.5 milioane de euro pentru flota de 19 unităţi pe care a achiziţionat-o de la BMW. 

Via Leicester

Comentarii (5)

  • Cornel
    Nu bate numai din gura ca ciobanul nostru !!!
    4 0
  • cea mai smechera. e mai sf ca un ferrari, tesla etc..
    5 1
  • Eu cred că Leicester a plătit mai puțin. În schimb, toată mass-media a transmis știrea asta cu BMW i8 care i-a luat fața electricului Mercedes B Klasse. Avantaj BMW. Chiar dacă le-a făcut o reducere substanțială.
    1 0
  • Tarzan
    iți dai seama ca nici jumate din valoare cred ca nu plătit, este campioana Angliei, (reclama)
    0 1
  • o masina urata. era mai frumos in rs7 la fiecare decat cazanul asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru