60 de ani de Jaguar E-Type: britanicii sărbătoresc momentul cu versiunea aniversară F-Type Heritage 60 Edition

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 09.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 2021 se vor împlini 60 de ani de la debutul lui Jaguar E-Type, iar britanicii vor marca momentul cu o ediție specială dezvoltată pe baza actualului F-Type R. Varianta aniversară va fi disponibilă în 60 de unități și va fi realizată cu ajutorul diviziei SV Bespoke.

În 15 martie 2021 se vor împlini 60 de ani de la prezentarea lui Jaguar E-Type. Pentru a marca aniversarea legendarului model, oficialii constructorului britanic au pregătit o ediție specială dezvoltată pornind de la actualul F-Type.

Versiunea se numește Heritage 60 Edition și va fi disponibilă la nivel global în doar 60 de unități. Noua ediție specială va avea la bază versiunea F-Type R, iar fiecare exemplar va fi realizat cu ajutorul specialiștilor din cadrul diviziei SV Bespoke.

Caroseria lui F-Type Heritage 60 Edition va fi vopsită în nuanța Sherwood Green, o culoare utilizată pe vechiul E-Type. Conform reprezentanților Jaguar, această nuanță nu a mai fost disponibilă în ofertă din anii '60. Tot la exterior, ediția aniversară va fi echipată cu accesorii negre și cromate și cu jantele speciale Diamond Turned Gloss Black cu diametrul de 20 de inch.

Pentru interior, britanicii au pregătit o tapițerie din piele Windsor în nuanțele Caraway și Ebony, o consolă centrală finisată cu elemente din aluminiu inspirată de carcasa oglinzii centrale a lui E-Type și, bineînțeles, o plăcuță specială cu denumirea ediției aniversare. De asemenea, logo-ul E-Type 60th Anniversary va fi aplicat pe tetierele scaunelor, pe pragurile laterale și pe planșa de bord. 

Oficialii companiei spun că ediția aniversară va fi disponibilă atât pe versiunea coupe, cât și pe varianta cabrio a lui F-Type.

Modelele vor fi asamblate la uzina Jaguar din Castle Bromwich, iar finisajele speciale vor fi aplicate manual de echipa SV Bespoke din Warwickshire.

Fiecare exemplar F-Type Heritage 60 Edition va fi echipat cu motorul V8 de 5.0 litri care dezvoltă 575 de cai putere și 700 Nm. Pe piața din Marea Britanie, prețul de pornire al ediției aniversare este de 122.500 de lire, echivalentul a 135.960 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru