A fost creată mașina pentru Halloween: cele mai proaste piese ale mașinilor actuale au dat naștere unui Frankenstein pe roți

de Bogdan Mirică
Vineri, 30.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie de asigurari a pus cap la cap o mașină de groază, construită din mai multe componente care au frecvent defecțiuni.

Febra Halloween-ului nu a ocolit nici industria auto. Cea mai nebună idee vine din Marea Britanie și aparține unei companii de asigurări, care a adunat la un loc componentele cu cele mai multe defecțiuni raportate la mașinile englezilor.

Warranty Direct s-a bazat pe o analiză a 50.000 de polițe încheiate pentru a stabili care sunt cele mai problematice componente auto. Și pentru că o simplă enumerare nu ar fi fost de ajuns, englezii s-au gândit să pună cap la cap aceste componente și să dea naștere unei mașini de groază, numai bună pentru Halloween.

Așa a fost creat Horrific H-0WL3R, adică mașina din imagine, care însumează piese de la mai multe modele cunoscute.

Spre exemplu, modelul folosește șasiul și suspensia lui Mazda 5 (familistul anonim al japonezilor cu o rată de defecțiuni de 75%), motorul lui Mitsubishi Outlander (48.3% rată de defecțiuni), frânele lui Mazda MX-5 (50% rată de defecțiuni), sistemul de direcție și cutia de viteze a unui Chevrolet Tacuma (33%), componentele electrice ale unui Lexus GS (67% rată de defecte) și sistemul de aer condițonat al lui Honda CR-V (18.4%).

Rezultă un adevărat Frankenstein pe patru roți, cu indicii clare către mașinile care suferă de pe urma unor componente cu calitate îndoielnică.

via wcf

Comentarii (15)

  • hazard
    Mazda .... AAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHA :D:D
    20 5
  • Eu il astept totusi pe @mandolinescu si gasca de hateri VW sa ne explice inexplicabilul. Cele mai proaste componente vin de la japo. O singura americanca, Chevy Tacuma? Sigur nu e taiota Tacoma?

    No comments.
    18 10
  • razvanis
    Cum japonezele, cele mai proaste piese?
    Nu e nici un motor TSI de ala fara distributie?
    18 3
  • Îmi place cum ”suflați” în ”velele” unuia dintre sponsori. Doar că în acea zonă bate din sens invers un uragan.
    7 19
  • JonDoe
    la asta mai adaug si eu motoru de AVENSIS crapat ........
    20 5
  • @ Automarket

    Voi dați doar partea care-i convine sponsorului. Iată și reversul medaliei. Tot de la Warranty Direct:

    http://www.digitaltrends.com/cars/warranty-directs-u-k-nightmare-car-unreliable-frankenstein-car-donor/
    6 12
  • Anul trecut nu era nici o japoneză. Anul acesta... concluzia e că sunt mulți care suflă-n velele sponsorului.
    5 13
  • Rusinica la Japonica.
    8 8
  • plin de japoneze, ugh
    12 2
  • Bethurbazal, nu o da si tu in extreme:
    din linkul citat de tine, "By Andrew Hard — October 29, 2014"
    14 2
  • @Bethurbazal, ai + de la mine. Ma bucur a mai sunt oameni care au pic de rabdare sa-i invete si pe ''hitleristii'' cu masini ''jermance'' . Nu moUclY ?
    3 10
  • @moUclY , fara tine ar fi fost plictiseala mare , ''na colea'' sa vezi :


    http://www.autostrada.md/tag/mercedes-benz-s-class-incendiat

    http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/exclusiv-un-mercedes-clasa-s-al-familiei-chescu-patronul-flux-a-ars-ca-o-torta-noaptea-trecuta-fotovideo--45444.html
    2 8
  • Ia zi ba @lalaescu care-i treaba cu lecsus? 67% rata de defecte la electronica de pe taticul limuzinelor. Deci care limuzine? Alea de jucarie. Bua-ha-ha-ha.

    Bai, du-te-n boscheti si explica-le betivilor de-acolo ce si cum la taiota cu piele. Pana mea, citeam ca Moldova e cea mai saraca tara din Europa. Si peste toate astea. o mana de ciupilici tocmai au delapidat trei banci de un miliard de euro. Pe langa ca sunt saraci, mai si fura de sting de la altii mai saraci ca ei.

    Tu in schimb @balalescu esti intruchiparea prostiei crase si nu e nimic inexplicabil ca la nivelul asta de educatie, asa nivel de trai (vata-n nas) si postari pe Automarket.ro
    5 8
  • Tacuma e, de fapt, o coreeană (Daewoo). Tot o asiatică.
    Mi se pare ciudat faptul că în analiza celor de la Warranty Direct apar doar părți ale unor mașini din această parte a lumii. Oricât aș ține cu mașinile europene, studiul ăsta putea fi mai echilibrat. Ceva pute rău aici.
    6 4
  • Ca sa nu mai suferiti atat:
    http://www.reliabilityindex.com/manufacturer tot japi sunt la putere.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru