Abia lansat, Aston Martin Vantage ar putea primi și o versiune cu motor V12

de Petre Barac
Vineri, 15.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin ia în calcul dezvoltarea unei versiuni cu motor V12 pentru noul Vantage, dar spune că nicio decizie în acest sens nu a fost luată până acum.

Lansat la sfârșitul lunii noiembrie, cea mai nouă variantă a coupe-ului Vantage a primit din partea Aston Martin un motor V8 twin-turbo și performanțe superioare predecesorului său.

Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin, spune că noul Vantage ar putea să primească și o versiune cu motor V12, fiind “un subiect pe care îl analizează”, dar că “nicio decizie nu a fost luată până în prezent”.

“Acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic. Motorul V12 ar încăpea în mașină fără modificări substanțiale. Dar trebui să analizăm caracteristicile lui Vantage, care ar putea avea de suferit din cauza greutății suplimentare a unui propulsor mai puternic”, a explicat Andy Palmer.

În acest moment, sub capota lui Vantage stă un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri care dezvoltă 510 CP și 685 Nm. Transmisia automată cu opt trepte este asigurată de ZF, iar masa proprie a modelului britanic este de 1.530 de kilograme.

Potrivit datelor tehnice anunțate de Aston Martin, noul Vantage oferă o accelerație 0-100 km/h în 3.6 secunde, în timp ce viteza maximă este de 314 km/h.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru