Abia lansat, Volvo XC40 câștigă lupta cu BMW X1 și Audi Q3: SUV-ul compact își va păstra aproape jumătate din valoare după 3 ani

de Daniel Popescu
Marti, 07.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo XC40 ocupă prima poziție într-un clasament al valorii reziduale după 3 ani și 100.000 de kilometri în segmentul SUV-urilor compacte, reușind astfel să învingă rivalii consacrați BMW X1 și Audi Q3.

Cu numai două luni în urmă, Volvo XC40 a devenit cel mai mic SUV din gama constructorului suedez, iar principalii săi rivali în segmentul compact sunt BMW X1 și Audi Q3.

Chiar dacă vânzările au demarat cu puțin timp în urmă la prețuri comparabile, Volvo XC40 a fost deja desemnat drept SUV-ul compact cu cea mai bună valoare reziduală. Concluzia aparține companiilor Cap Hpi și KeeResources care realizează în mod constant analize de acest fel, pe baza valorii ipotetice pe care o va avea mașina după 3 ani și aproape 100.000 de kilometri parcurși.

Astfel, se estimează că Volvo XC40 își va păstra 43% din prețul inițial de vânzare (Cap Hpi) și, respectiv, 46% din preț (KeeResources) în cazul versiunii D3 cu motor diesel și nivel de echipare Momentum. În parelel, Audi Q3 a primit doar 36% și 42% din partea celor două companii pentru nivelul de echipare Sport, în timp ce BMW X1 SE s-a oprit la 38% și 44%.

Lucrurile stau și mai bine pentru Volvo XC40 în cazul versiunii cu motor pe benzină T3, caz în care valoarea reziduală atinge 45% din prețul inițial de achiziție, mult pentru nivelul înregistrat de Audi Q3 (39%) și BMW X1 (33% și, respectiv, 41%).

"Ca și noul XC60, modelele noastre din seria 90 au pavat drumul pentru aceste valori reziduale puternice și este fantastic pentru noul nostru SUV compact să fie atât de bine primit de industrie", spune Graeme Oswald, managerul pentru remarketing al diviziei Volvo din Marea Britanie.

Via Volvo

Comentarii (8)

  • Arogantul
    chiar sunteti in pana de idei daca postati astfel de non stiri,
    ca si aia cu turcii si masina electrica
    18 3
  • În oferta de pe acest site nu există nici D3, nici T3
    3 0
  • Octavian
    Marketing
    8 1
  • suedezul
    Nu pare veridica stirea.
    Volvo are reputatia de a face masini putin fiabile.
    Piesele se gasesc greu pe aftermarket, iar piesele originale sunt foarte scumpe.
    Din acest motiv, autoturismele Volvo au pierdere mare de valoare odata cu trecerea anilor.
    5 3
  • Eu înțeleg din acest tip de articole că nu are rost sa-ți cumperi mașini noi.
    13 2
  • someone
    @ dan : TOUCHE
    2 0
  • Edikkk
    Volvo face in continuare bijuterii de masini !

    Nu sunt eu cu SUV-urile, dar arata foarte bine !!

    Pacat ca nu au un sistem de tractiune hibrid-serial sau full-electric
    pentru ca de frumoasa este foarte frumoasa masina.
    2 1
  • Georgel
    ...IPOTETICA ... :) ... cred ca si savantii britanici au participat la studiu

    Nu pot comenta despre fiabilitatea modelelor Volvo, nu am avut nici unul pe mina pe termen lung, dar pot spune ca ultimele modele arata foarte bine, dupa parerea mea, ramine de vazut cum se vor comporta in timp
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru